Salbutamol

55,19

Easyhaler Salbutamol wordt gebruikt om de luchtwegen te verwijden. Hierdoor kan een astma-aanval minder heftig verlopen. Deze inhalator wordt geproduceerd door OrionPhrama.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Salbutamol 100 µg en 200 µg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Salbutamol?

Salbutamol is de gebruikelijke blauwe inhalator die door astmapatiënten wordt gebruikt. De bekendere merkversie van het geneesmiddel heet Ventolin. Het bevat 100ug of 200ug Salbutamol, een snelwerkend middel dat helpt om een astma-aanval te stoppen wanneer het optreedt. U kunt Salbutamol inhalatoren bestellen bij een geregistreerde online arts voor levering, zonder dat u een arts hoeft te raadplegen.

Hoe werkt het?

Salbutamol werkt door in te werken op bèta-2 receptoren in de longen. Wanneer Salbutamol deze receptoren stimuleert, zorgt het ervoor dat de spieren in de luchtwegen ontspannen, waardoor de luchtwegen zich kunnen openen. U moet beginnen met het gevoel uw symptomen te verlichten direct nadat u de medicatie hebt gebruikt. Andere inhalatoren zoals Ventolin en Salamol Easi-Breathe en inhalatoren zoals Seretide en Symbicort zijn beschikbaar.

Hoe kan ik Salbutamol aanschaffen?

U kunt uw Salbutamol inhalator online bestellen bij een geregistreerde online arts en apotheek. Als u een astmapatiënt bent die astma onder controle heeft, kunt u een herhalingsrecept voor uw inhalator aanvragen. Eenmaal voltooid, zal de arts uw bestelling controleren. Indien goedgekeurd, een recept afgeven aan de apotheek voor verstrekking. Hij zal dan uw salbutamol-inhalator toedienen en verzenden naar het door u gekozen afleveradres.

Hoe Salbutamol gebruiken?

Afhankelijk van de inhalator die je hebt, zullen de technieken voor het gebruik verschillen. U kunt meer lezen over de verschillende inhalatietechnieken in de blogpost over elk type inhalator. Salbutamol wordt over het algemeen tot vier keer per dag gebruikt als het nodig is. Afhankelijk van uw behoeften moeten er 1-2 stuks salbutamol worden gebruikt.

Voor de standaard aërosol-inhalator moeten de volgende stappen worden gevolgd.

  1. Open de inhalator, verwijder het deksel van het mondstuk – controleer of er geen voorwerp in het mondstuk zit.
  2. Houd de inhalator rechtop met uw duim op de basis en uw vinger op de bovenkant van de bus en schud de inhalator 4 of 5 keer op en neer.
  3. Adem zo ver mogelijk uit als comfortabel is, weg van de MDI. Adem niet uit in de inhalator.
  4. Plaats het mondstuk op uw lippen. Verzegel uw lippen rond het mondstuk.
  5. Begin langzaam en voorzichtig in te ademen. Als u begint in te ademen, drukt u de bovenkant van de canister volledig naar beneden om één dosis vrij te laten. Adem langzaam en gestaag en zo diep mogelijk in totdat uw longen vol zijn.
  6. Haal het apparaat uit uw mond, houd uw adem gedurende 5 tot 10 seconden vast en adem langzaam uit.
  7. Blijf normaal ademhalen.

Astma is een veel voorkomende aandoening die het ademhalingssysteem van het lichaam aantast. Het wordt veroorzaakt door ontstekingen in de longen, met name de kleinere luchtwegen (de zogenaamde bronchiën) en luchtzakken (de alveolen).

Bijwerkingen

Zenuwachtigheid, schudden (trillen), hoofdpijn, droge mond/keel of irritatie, veranderingen in smaak, hoest, misselijkheid of duizeligheid kunnen optreden. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, vertel het dan onmiddellijk aan uw arts of apotheker.

Vergeet niet dat uw arts deze medicatie heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft geoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die deze medicatie gebruiken hebben geen ernstige bijwerkingen.

Deze medicatie kan uw bloeddruk verhogen. Controleer uw bloeddruk regelmatig en vertel uw arts of de resultaten hoog zijn.

Vertel het onmiddellijk aan uw arts als u ernstige bijwerkingen heeft, zoals: een snelle/verpletterende hartslag.

Vraag direct medische hulp als u zeldzame maar zeer ernstige bijwerkingen heeft, zoals: pijn op de borst, onregelmatige hartslag, snelle ademhaling, verwarring.

Zelden heeft deze medicatie ernstige (zelden dodelijke), plotselinge verergering van ademhalingsproblemen/astma (paradoxaal bronchospasme) veroorzaakt. Als u plotseling een piepende ademhaling ervaart, vraag dan onmiddellijk medische hulp.

Een zeer ernstige allergische reactie op dit geneesmiddel is zeldzaam. Vraag echter direct medische hulp als u symptomen van een ernstige allergische reactie opmerkt, zoals: uitslag, jeuk/zwelling (vooral van het gezicht/tang/keel/keel), ernstige duizeligheid, ademhalingsproblemen.

Dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen. Als u andere effecten opmerkt die hierboven niet zijn genoemd, neem dan contact op met uw arts of apotheker. U kunt ook in onderstaande bijsluiter informatie vinden.

Salbutamol bijsluiter