Neoclarityn

51,25

Wat is Neoclarityn?

Heeft u veel last van hooikoorts? NeoClarity kan dan helpen de symptomen te verminderen. Deze antihistamine wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Merck Sharp & Dohme. U kunt dit medicijn op doktersrecept verkrijgen.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Neoclarityn Desloratadine Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Vul hiervoor bijvoorbeeld een medische vragenlijst in van de online apotheek. Na akkoord van een gekwalificeerd arts kunt u dan vervolgens uw bestelling plaatsen. Doorgaans heeft u de bestelde medicatie de eerstvolgende werkdag al in huis.

Het middel Neoclarityn wordt gebruikt voor de behandeling van allergieën zoals hooikoorts. Het is een antihistaminicum, die onze immuunrespons bij die allergieën remt. Bij gebruik van dit middel treedt er al snel verlichting op de van de klachten.

Symptomen van hooikoorts

Hooikoorts ontstaat als er sprake is van een allergische reactie op pollen of stuifmeelkorrels. Het lichaam ziet de pollen dan als gevaar en zet het immuunsysteem aan het werk om een sterke reactie af te geven. Hierdoor ontstaan klachten zoals een loopneus, verstopte neus, zwelling van de keel, zwellingen rondom de ogen, irritatie van de luchtweten en niezen. Deze klachten zijn ook bekend onder de term allergische rhinitis. Soms ervaart men ook nog andere klachten, zoals pijn in de oren, hoofdpijn en vermindering van smaak. Hooikoorts is een veel voorkomende aandoening, maar het is nog niet duidelijk waarom deze aandoening optreedt. Waarschijnlijk speelt erfelijkheid een rol. Ook blootstelling aan irriterende stoffen tijdens de jeugdjaren zou klachten op latere leeftijd kunnen veroorzaken.

Prijs van Neoclarityn in Nederland

 • 30 Tabletten – € 51,25.

Klik hier om Neoclarityn online te kopen

Medicatie tegen de symptomen

De beste remedie tegen de klachten is het vermijden van de irriterende stoffen. Dit is alleen niet altijd mogelijk. In dat geval kan medicatie voorgeschreven worden om de klachten te verminderen. Neoclarityn is zo’n middel dat voorgeschreven kan worden. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof desloratadine. Dit is een antihistamine die ervoor zorgt dat de receptoren die gevoelig zijn voor histamine worden geblokkeerd. Zo wordt voorkomen dat histamine de irritatie kan veroorzaken, waardoor de klachten vanzelf minder worden.

Gebruiksaanwijzing

Als u medicatie gaat gebruiken, is het van belang om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u onder meer informatie terug over het gebruik. Wanneer u de medicatie op de juiste wijze gebruikt, kan het middel een maximaal effect bereiken. Daarnaast verkleint het de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor Neoclarityn de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts op;
 • Neem in zoals voorgeschreven; meestal betekent dit één keer per dag een tablet;
 • De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de klachten. Uw arts kan dit bij u beoordelen;
 • Slik de tabletten door zonder te kauwen en neem ze in met een glas water;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een tablet vergeten? Neem de vergeten tablet dan alsnog in zo gauw u hieraan denkt. Is het al bijna tijd voor de volgende tablet? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens schema.

Bovenstaande is slechts een algemene richtlijn. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijsluiter Neoclarityn

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben. Het is daarom van belang dat u voor het eerste gebruik de bijsluiter goed doorleest. Zo weet u welke mogelijke bijwerkingen er kunnen optreden en kunt u indien nodig snel actie ondernemen. Zoek in ieder geval direct medische hulp wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen en uitslag.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): droge mond, hoofdpijn, vermoeidheid;
 • Zeer zelden (bij 1 op de 10.000 mensen of minder): onregelmatige hartslag, uitslag, maagpijn, misselijkheid of braken, diarree, maagpijn, slapeloosheid, spierpijn, duizeligheid, epileptische aanvallen, hallucinaties, leverontsteking, rusteloosheid, slaperigheid.

Bovenstaande is geen volledige lijst met bijwerkingen. Kijk hiervoor in de bijsluiter. Daar vindt u ook meer informatie over de mogelijke bijwerkingen en symptomen daarvan.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte is van andere medicatie die u gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben met elkaar. Dat kan de werking van het geneesmiddel beïnvloeden. Geef niet alleen aan welke voorgeschreven medicatie gebruikt, maar ook welke vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen u gebruikt. De arts kan dan beoordelen of dit middel veilig gebruikt kan worden.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet geschikt. Neoclarityn is mogelijk niet voor u geschikt als u nierproblemen heeft. In dat geval is het raadzaam om met de arts te kijken naar mogelijke alternatieven die wel veilig gebruikt kunnen worden.

Is Neoclarityn zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor Neoclarityn is altijd een recept nodig via een arts.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel, met de beantwoording.

Mag ik alcohol gebruiken als ik deze medicatie gebruik?

Alcohol heeft geen invloed op de werking van dit middel. U mag dus alcohol drinken als u deze medicatie gebruikt.

Heeft dit middel invloed op de rijvaardigheid?

Dit middel hoort geen invloed te hebben op de rijvaardigheid. Heeft u last van ernstige bijwerkingen die wel van invloed kunnen zijn op de rijvaardigheid? Stap dan niet zelf achter het stuur en overleg met uw arts.

Kan ik dit geneesmiddel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Dan wordt het afgeraden om dit middel te gebruiken. Overleg met uw arts, mogelijk zijn er veiliger alternatieven.

Kan ik allergisch zijn voor Neoclarityn?

Dit geneesmiddel bevat de volgende bestanddelen:

 • Desloratadine;
 • Calciumwaterstoffosfaat dihydraat;
 • Microkristallijne cellulose;
 • Maïszetmeel;
 • Talk;
 • Lactosemonohydraat;
 • Hypromellose;
 • Macrogol 400;
 • Titaniumdioxide;
 • Carnaubawas;
 • Witte was;
 • Indigotine (E132).

Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor één van deze ingrediënten.