Fultium D3

77,45

Fultium D3 heeft als actieve ingrediënt colecalciferol. Dit zorgt ervoor dat de vitamine D tekort voorkomen wordt of te behandelen is.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Fultium D3 tabletten Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Fultium D3?

Heeft u een tekort aan vitamine D? Fultium D3 capsules helpen het vitamine D gehalte in het bloed te verhogen, door middel van het actieve ingrediënt colecalciferol. Hierdoor kan uw spijsverteringsstelsel voedingsstoffen zoals fosfor en calcium weer beter opnemen. Wilt u deze medicatie aanschaffen? Vul dan een korte medische vragenlijst in via de online apotheek. Op basis van de door u ingevulde gegevens beoordeeld een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Na akkoord kunt u uw bestelling doorgaans de eerstvolgende werkdag thuis verwachten.

Beschrijving

Het voedingssupplement Fultium D3 kan worden gebruikt om een tekort aan vitamine D aan te vullen. Het supplement bevat het actieve ingrediënt colecalciferol. Ons lijf heeft vitamine D nodig om fosfaat en calcium dat we binnenkrijgen te reguleren en te verwerken. Een opname van deze stoffen is belangrijk, omdat deze zorgen voor sterke spieren en botten. Een tekort aan vitamine D veroorzaakt dan ook vaak osteoporose (botontkalking) of andere gezondheidsproblemen.

Prijs van Fultium D3 in Nederland

 • 30 Capsules – € 77,45.

Klik hier om Fultium D3 online te kopen

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (kortweg ADH) van vitamine D is in Nederland voor volwassenen 10mcg per dag, oftewel 400IU. Het algemene advies is om te overwegen een dagelijks supplement van 10mcg vitamine D te slikken. Met name tijdens de herfst en winter kan dit van belang zijn, omdat de dagen dan korter zijn. Alleen wanneer onze huid aan ultraviolet B straling wordt blootgesteld, kan ons lichaam namelijk zelf vitamine D produceren. Alleen uit vette vis (zoals makreel, zalm en sardientjes) kunnen we ook vitamine D halen. Deze hoeveelheden zijn echter klein en meestal niet voldoende om een tekort te voorkomen.

Een tekort aan vitamine D

Een vitamine D tekort komt vrij vaak voor. U kunt er ongemerkt last van hebben, ongeacht uw leeftijd. Wel zijn er bepaalde groepen die meer kans lopen op een tekort. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, jonge kinderen en mensen met een van nature donkere huidskleur lopen meer risico. Ook als u veel tijd binnen doorbrengt of volledig bedekkende kleding draagt is het risico groter. Oudere mensen hebben sneller een vitamine D tekort en ook als u de ziekte van Crohn of coeliakie heeft is het risico hoger.

Weinig klachten

Veel mensen weten niet dat ze een vitamine D tekort hebben, omdat er niet direct duidelijke symptomen zijn. Er kunnen klachten zijn zoals snel moe zijn, snel last hebben van pijntjes of een algeheel gevoel van malaise. Uiteindelijk kan het tekort leiden tot problemen met het skelet, zoals osteomalacie of osteoporose. Om een tekort aan deze vitamine te voorkomen, kan een arts een vitamine D supplement voorschrijven. Fultium D3 is hier een voorbeeld van.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u dit middel gebruiken? Dan is het van belang dat u voor gebruik eerst de bijsluiter doorleest. Wanneer u medicatie op de juiste wijze gebruikt, zorgt u voor een maximaal effect. Ook wordt de kans op bijwerkingen verkleint.

Over het algemeen geldt voor Fultium D3 de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd eventuele extra instructies van uw apotheker en arts goed op;
 • Gebruik de medicatie zoals voorgeschreven;
 • Slik de capsules door met een beetje water en kauw niet op de capsules;
 • De capsules kunt u innemen met, maar ook zonder wat eten;
 • Bent u een capsule vergeten? Slik dan geen dubbele dosis om de vergeten dosering in te halen. Sla de vergeten dosering over en ga gewoon verder volgens u vaste schema.

Bovenstaande zijn slechts algemene richtlijnen. In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing en meer informatie.

Bijwerkingen

Net als ander medicatie kan ook Fultium D3 bijwerkingen geven. Niet iedereen hoeft last te krijgen van deze bijwerkingen. Het is echter wel van belang dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Indien nodig kunt u dan namelijk direct actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen ervaart van een allergische reactie.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen geven:

 • Weinig voorkomend (bij minder of gelijk aan 1 op de 100 mensen): Een verhoogd calciumgehalte (ook wel hypercalcaemia genoemd). Symptomen hiervan zijn misselijkheid, braken, maagpijn en verstopping. Daarnaast kunt u last krijgen van veel dorst, spierzwakte, verwarring en slaperigheid. In sommige gevallen is er sprake van hypercalciuria: dat is een verhoogd calciumgehalte in de urine.
 • Zeldzame bijwerkingen (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 mensen): huiduitslag, netelroos, jeuk, maagpijn, verstopping, verlies van eetlust.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen en meer informatie.

Bij andere medicatie

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder nog gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Het gaat hierbij niet alleen om voorgeschreven medicatie, maar ook om vrij verkrijgbare medicijnen en kruidenpreparaten. Meld het in ieder geval als u medicatie voor hartziekten (zoals digoxine), medicatie tegen epilepsie (zoals fenytoïne), slaapmiddelen (zoals barbituraten), glucocorticoïden, laxeermiddelen of dieetpillen (zoals orlistat) gebruikt. Ook cholesterolverlagende medicatie (zoals colestyramine), antischimmelmedicatie, calciummedicatie, actinomycine (een medicijn bij kanker) en andere vitamine D supplementen kunnen een wisselwerking veroorzaken.

Bij andere aandoeningen

Zorg er ook voor dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft (gehad). Meld het wanneer u eerder een hoog vitamine D gehalte in uw bloed heeft gehad, wanneer er een hoog calciumgehalte in de urine zit, als u last heeft van een darmaandoening (bijvoorbeeld het Prikkelbare Darm Syndroom), nierstenen, nierziekten, hartziekten of sarcoidosis. Dit middel is dan mogelijk niet geschikt voor u.

Fultium D3 bijsluiter

Is Fultium D3 zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel, met de antwoorden.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Overleg met uw arts als u Fultium D3 gebruikt en alcohol drinkt.

Kan dit middel mijn rijvaardigheid beïnvloeden?

Dit middel heeft geen invloed op uw rijvaardigheid. Heeft u echter last van een bijwerking die wel van invloed kan zijn? Stap dan niet zelf achter het stuur en raadpleeg een arts.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, of geeft u borstvoeding? Dan wordt aangeraden om eerst contact met uw arts op te nemen, voordat u dit middel gaat gebruiken.

Kan ik allergisch zijn voor Fultium D3?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de ingrediënten:

 • Cholecalciferol;
 • Butylhydroxytoluene;
 • Maïsolie;
 • Glycerol;
 • Gelatine;
 • Steriel water;
 • Brilliant blue ws.