Eumovate

73,19

Emovate is een crème en zalf die gebruikt kan worden bij huidaandoeningen. Een voorbeeld hiervan is: psoriasis.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - CloBetasone butyrate Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Eumovate?

Eumovate is ook wel bekend onder de naam Emovate en wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline. Deze creme kan gebruikt worden ter behandeling van diverse huidaandoeningen, zoals psoriasis. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Vul dan een korte medische vragenlijst in om de medicatie online te kunnen bestellen. Op basis van de vragenlijst kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit inderdaad het juiste middel voor u is. Na akkoord kunt u het vervolgens binnen een werkdag in huis hebben.

Beschrijving

Eumovate bevat steroïden, die effectief kunnen zijn bij diverse huidaandoeningen, zoals psoriasis. Deze steroïden remmen de ontstekingen op de huid. De creme kan twee keer per dag op de aangedane huid gesmeerd worden. Wel is het daarbij van belang dat het middel niet langer dan vier weken achter elkaar gebruikt wordt.

Kenmerken psoriasis

Een kenmerkend symptoom van psoriasis is een schilferende huid. De schilfers lijken in sommige gevallen op een soort schubben. Daarbij kunnen er op de huid infecties optreden, waardoor blaasjes onder de huid ontstaan, die met pus gevuld zijn. Andere kenmerkende symptomen zijn irritatie en roodheid van de huid. Psoriasis is een chronische aandoening. Oorzaak is een te sterke reactie van het immuunsysteem op bepaalde prikkels. Welke prikkels dat zijn kan per persoon verschillen, maar veel genoemde zijn roken, stress, alcohol, bepaalde medicatie en een verandering in de hormoonhuishouding. Door de prikkels worden gezonde huidcellen aangevallen, met als gevolg dat deze huidcellen zich sneller gaan delen. Hierdoor ontstaat die kenmerkende schilfering.

Prijs van Eumovate in Nederland

 • Crème of zalf – € 83,79.

Klik hier om Eumovate online te kopen

Werking van dit middel

Het actieve bestanddeel van Eumovate is clobetasonbutyraat. Dit is een soort corticosteroïde die voorkomt dat het lichaam stoffen afgeeft die een ontstekingsreactie veroorzaken. Een vermindering van de ontstekingen heeft ook een vermindering van symptomen tot gevolg. Hierdoor krijgt de huid tijd om te herstellen.

Gebruiksaanwijzing

Het is belangrijk om bij het gebruik van medicatie de aanwijzingen uit de gebruiksaanwijzing op te volgen. Volg daarnaast ook altijd eventuele extra adviezen op van uw arts. Op deze manier is de werking van de medicatie het meest optimaal en verkleint u de kans op bijwerkingen.

Over het algemeen gelden voor Eumovate de volgende richtlijnen voor gebruik:

 • Breng de crème een of twee keer per dag aan op de aangedane huid;
 • Was uw handen voordat u de crème aanbrengt;
 • Breng een dun laagje van de medicatie aan op de huid en smeer dit daarna voorzichtig in. In de bijsluiter vindt u een overzicht met hoeveelheden crème per lichaamsdeel;
 • Ziet u na vier weken gebruik nog geen verlichting van de klachten? Breng uw arts hier dan van op de hoogte;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een dosering vergeten? Breng deze dan alsnog aan op het moment dat u hieraan denkt. Sla de vergeten dosis echter over wanneer het al bijna tijd is voor de volgende.

Zoals aangegeven is bovenstaande slechts een richtlijn. Heeft u vragen over het gebruik? Lees dan de bijsluiter, of stel uw vragen aan uw arts of apotheker.

Eumovate bijsluiter

Bijwerkingen

Medicatie kan bijwerkingen geven. Dat geldt ook voor Eumovate. Het is handig dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. Dan kunt u direct actie ondernemen als het nodig is. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen herkent van een allergische reactie (zoals uitslag of zwelling van gezicht, mond of keel) of psoriasis pustulosa (pusblaasjes op de huid).

Verder kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Bijna nooit (bij 1 op de 10.000 mensen of minder): Een branderig gevoel, irritatie of jeuk, meer kans op een infectie van de huid, huiduitslag, jeukende bultjes of roodheid, meer haargroei, kleurveranderingen van de huid, dunner of gevoeliger worden van de huid, gewichtstoename, ronder worden in het gezicht, groeivertraging bij kinderen, cataract, glaucoom, botverzwakking, suiker in de urine of een hoge bloeddruk.

Een volledig overzicht en meer informatie over de bijwerkingen kunt u terugvinden in de bijsluiter.

Bij andere medicatie

Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Bepaalde medicatie kan namelijk een ongewenste wisselwerking hebben met Eumovate. Het gaat dan in ieder geval om de middelen ritonavir en itraconazol.

Bij andere aandoeningen

Daarnaast is het goed wanneer uw arts op de hoogte is van uw medische historie. In sommige gevallen is dit middel namelijk misschien niet voor u geschikt. Vermeld het in ieder geval als u last heeft (gehad) van:

 • Een chronische beenzweer, in verband met kans op een lokale infectie;
 • Een allergische reactie op een ander soort steroïde;
 • Een kapotte huid in het gebied waar u de crème wilt gaan aanbrengen.

Meld het ook wanneer u een luchtdicht verband wilt aanbrengen over de crème, omdat er dan kans is dat de huid teveel van de crème opneemt.

Q&A

Heeft u nog vragen? Hieronder vind u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over dit middel.

Kan ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

De werking van deze medicatie wordt niet beïnvloed door alcohol. U kunt dus alcohol drinken.

Beïnvloed dit middel de rijvaardigheid?

Dit middel zou de rijvaardigheid niet moeten kunnen beïnvloeden. Heeft u last van bijwerkingen die wel van invloed zouden kunnen zijn? Stap dan niet zelf achter het stuur en raadpleeg een arts.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg dan eerst met uw arts voordat u dit middel gebruikt. Het is namelijk mogelijk dat deze medicatie niet geschikt is en dat de arts op zoek gaat naar alternatieve medicatie.

Kan ik allergisch zijn voor dit middel?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Glycerol;
 • Lobetasonbutyraat;
 • Cetostearylalcohol;
 • Bijenwas substituut 6621;
 • Ariacel 165;
 • Dimeticon 20;
 • Chloorcresol;
 • Natriumcitraat;
 • Gezuiverd water;
 • Citroenzuur.

Is Eumovate verkrijgbaar zonder recept?

U kunt Eumovate alleen verkrijgen op recept. Ga voor een recept naar de huisarts of (online) apotheek.

Hoe bewaar ik dit medicijn?

Bewaar Eumovate op een plek waar het niet warmer is dan 25 graden Celsius. Bewaar medicatie ook altijd buiten bereik van kinderen.