Dioderm

75,29

Dioderm komt als crème vorm en kan worden voorgeschreven bij de behandeling van psoriasis. Dit medicijn zorgt ervoor dat de immuunrespons onderdrukt wordt.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 30 gram 1% Hydrocortisone Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Dioderm?

Heeft u last van psoriasis? Ter behandeling daarvan kunt u Dioderm crème gebruiken. Deze medicatie zorgt ervoor dat de immuunrespons van het lichaam onderdrukt wordt. Daardoor kunnen de klachten verminderen.

Beschrijving

Dioderm wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Dermal Laboratories en is een corticosteroïden crème. Het medicijn mag slechts voor een korte periode worden gebruikt. In deze periode kan de crème twee keer per dag aangebracht worden op de aangedane huid. Het werkzame bestanddeel van deze medicatie is hydrocortison. Deze stof bestrijdt inflammatie.

Ontstaan van psoriasis

Hoe psoriasis kan ontstaan is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met een sterke reactie van ons immuunsysteem. Prikkels waar het lijf normaal gesproken niet op reageert, worden door het lichaam dan opeens als gevaarlijk beschouwd. Het gevolg is dat het lijf stoffen afgeeft die de snelheid van de celdeling in de huid versnellen. Daardoor ontstaat er irritatie en schilfering van de huid.

Triggers

Psoriasis lijkt op te kunnen leven door bepaalde prikkels, die ook wel triggers worden genoemd. Deze triggers kunnen van persoon tot persoon verschillen. Over het algemeen lijken in ieder geval roken, huidbeschadiging, stress en hormonale schommelingen triggers te kunnen zijn. Ook kan de aandoening naar boven komen door een verkeerde reactie op medicijnen. Is er sprake van zo’n opleving van symptomen? Dan kan de arts corticosteroïden voorschrijven, zoals Dioderm. Dioderm bevat het corticosteroïde hydrocortison. Hydrocortison zorgt ervoor dat de reactie van het immuunsysteem onderdrukt wordt. Zo wordt voorkomen dat de huidcellen zich te snel gaan delen. De huid wordt hierdoor weer rustig en er is ruimte voor herstel. Symptomen zoals jeuk en pijn nemen hierdoor af.

Prijs van Dioderm in Nederland

 • 0,1% Hydrocortisone – 30 gram crème – € 75,29

Klik hier om Dioderm online te kopen

Online aanschaffen

Heeft u eigenlijk geen tijd voor een afspraak met de huisarts? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze medicatie aan te schaffen via de online apotheek. Hiervoor vult u eerst een korte medische vragenlijst in. Op basis van de ingevulde gegevens kan een gekwalificeerd arts beoordelen of Dioderm het juiste medicijn voor u is. Is dit het geval? Dan schrijft de arts een recept uit en krijgt u de medicatie thuisgestuurd.

Gebruiksaanwijzing

Wanneer u medicatie gaat gebruiken, is het belangrijk om eerst de bijsluiter goed door te lezen. Volg ook eventuele aanwijzingen van uw arts goed op. Wanneer u de medicatie op de juiste manier gebruikt, zal u het beste resultaat krijgen. Daarnaast loopt u hierdoor minder kans op bijwerkingen.

 • Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen voor gebruik:
 • Smeer een dun laagje crème op de aangedane huid;
 • Zorg dat u de voorgeschreven periode aanhoudt;
 • Over het algemeen smeert u dit middel twee keer per dag. Wanneer er verbetering op treedt kan uw arts aangeven dat één keer per dag smeren voldoende is;
 • Gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosering;
 • Bent u de crème vergeten aan te brengen? Sla de vergeten dosering dan gewoon over en ga door volgens schema.

Bovenstaande is slechts een samenvatting. In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u nog vragen over het gebruik? Stel deze vragen dan aan uw arts of apotheker.

Dioderm bijsluiter

Bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan ook dit middel bijwerkingen geven. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de mogelijke bijwerkingen. U kunt indien nodig dan direct actie ondernemen als er bijwerkingen optreden. Zoekt in ieder geval direct medische hulp wanneer u symptomen van een allergische reactie heeft. Het gaat dan om bijvoorbeeld netelroos, zwellingen in gezicht, lippen, keel of ogen en een verergering van de psoriasisklachten. Let er ook op dat u dit middel niet te lang of te veel gebruikt. Dit kan de huid namelijk dunner maken. Ook kan er striae verschijnen en kan er insufficientie van de bijnierschors optreden.

Gebruik bij andere aandoeningen

Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie. Heeft u last (gehad) van bepaalde aandoeningen? Vermeld dit dan bij de arts. In sommige gevallen kan dit medicijn dan namelijk niet geschikt zijn. Heeft u last van een andere huidaandoening dan psoriasis? Gebruik dit middel dan niet, omdat het de klachten juist erger kan maken. Gebruik deze crème ook niet wanneer er sprake is van zweren, een kapotte huid of open wondjes.

Gebruik met andere medicatie

Gebruikt u momenteel andere medicatie? Breng uw arts hier dan ook van op de hoogte. Dioderm heeft normaal gesproken geen wisselwerking met andere medicatie. Toch is het van belang dat uw arts weet wat u verder gebruikt. Als er dan toch een wisselwerking optreedt kan deze bijtijds worden opgemerkt.

Q&A

Heeft u nog vragen over deze medicatie? Hieronder kunt u een aantal veel gestelde vragen vinden, met daarbij de antwoorden.

Kan deze medicatie de rijvaardigheid beïnvloeden?

Dit product heeft geen invloed op de rijvaardigheid. Is er sprake van bijwerkingen die wel van invloed kunnen zijn? Stap dan niet zelf achter het stuur. Neem contact op met uw arts om te overleggen. Misschien is er alternatieve medicatie mogelijk, waarbij u geen last heeft van dergelijke bijwerkingen.

Mag ik alcohol blijven drinken?

De werking van Dioderm zou niet beïnvloed moeten worden door het gebruik van alcohol. U kunt dus alcohol blijven drinken.

Mag ik dit middel gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Dan is het van belang dat u altijd eerst met uw arts overlegt voordat u dit middel gaat gebruiken. Het kan gebeuren dat uw arts u afraadt om het te gebruiken. Er kan dan gezocht worden naar andere medicatie, die wel gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap.

Kan ik allergisch zijn voor deze medicatie?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende ingrediënten:

 • Hydrocortison;
 • Emulgerende was;
 • Witte vaseline;
 • Citroenzuur;
 • Vloeibare paraffine;
 • Gezuiverd water;
 • Propyleenglycol.

Kan ik dit middel krijgen zonder recept?

Deze medicatie is alleen verkrijgbaar op recept. U kunt het dus niet aanschaffen zonder dat de arts het voorschrijft. Wilt u de medicatie gaan gebruiken? Dan zal een recept dus noodzakelijk zijn. Maak hiervoor een afspraak bij uw (huis)arts of vul online de medische vragenlijst in. Het medicijn kan met behulp van het recept aangevraagd worden bij de apotheek.