Arlevert

60,00

Arlevert is een medicijn dat wordt voorgeschreven bij misselijkheid en duizeligheid.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 20mg/40mg 100 tabletten Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Arlevert?

Elke Arlevert tablet bevat twee actieve ingrediënten: cinnarizine 20mg en 40mg dimenhydrinaat.

Cinnarizine wordt geklasseerd als een “calcium kanaal blocker” en ook als een antihistamine. Dimenhydrate is een antihistamine. Beide medicijnen verminderen het gevoel van misselijkheid en duizeligheid. Het kan dus voorgeschreven worden bij reisziekte.

Hoe Arlevert te gebruiken?

Het is belangrijk om de bijgevoegde bijsluiter goed te lezen voordat u de Arlevert gebruikt. Deze is ook te vinden onderaan deze pagina.

Voor volwassenen is de dosis één tablet, drie keer per dag. Het is verstandig om dit medicijn na de maaltijd in zijn geheel in te slikken met water. Kauw niet op de tabletten. Hierdoor heeft u zo min mogelijk kans op misselijkheid. Aanbevolen wordt om deze medicatie tot 4 weken te gebruiken.

Is Arlevert geschikt voor mij?

Er zijn enkele situaties waarin Arlevert met voorzichtigheid moeten worden gebruikt of niet worden aanbevolen. Hieronder valt:

 • mensen onder de 18 jaar;
 • mensen met lever- of nierproblemen;
 • bepaalde soorten glaucoom;
 • alcoholmisbruik;
 • vergrote prostaatklieren;
 • hoge bloeddruk;
 • hyperthyreoïdie;
 • de ziekte van Parkinson;
 • ernstige coronaire hartaandoeningen;
 • sommige urinewegproblemen waar urine wordt vastgehouden in de blaas;
 • mensen die allergisch zijn voor één van de actieve of inactieve bestanddelen.

Tijdens uw consultatie is het belangrijk om ons te vertellen of u andere geneesmiddelen gebruikt. Arlevert kan problemen veroorzaken bij gebruik van alcohol, of met bepaalde andere geneesmiddelen, waaronder:

 • bloeddrukmedicijnen;
 • ricyclische antidepressiva;
 • geneesmiddelen die slaperigheid kunnen veroorzaken;
 • sommige pijnstillers.

Meldt dus altijd bij uw arts als u andere medicatie gebruikt.

U moet geen Arlevert gebruiken als u zwanger bent of denkt dat u zwanger bent, of borstvoeding geeft of van plan bent om borstvoeding te geven.

Als dit medicijn niet werkt voor u, vertel het dan aan de arts, want een andere behandeling kan eventueel beter zijn.

Het is zeer belangrijk om een volledig beeld te geven van uw algemene gezondheid in de consultatie. Dit is belangrijk, omdat de arts alle informatie nodig heeft om de geschiktheid van Arlevert voor u te beoordelen.

Arlevert bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Arlevert bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen ze krijgt.

Bijwerkingen die vaak voorkomen zijn onder andere slaperigheid, droge mond, maagpijn en hoofdpijn. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn indigestie, overmatig zweten, huiduitslag en oorsuizen. Als u last heeft van aanhoudende of lastige bijwerkingen moet u stoppen met het gebruik van Arlevert en met uw arts praten.

Voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen en andere belangrijke informatie kunt u de bijsluiter in de verpakking lezen. Ook vindt u de bijsluiter voor dit medicijn hieronder.

Arlevert 20 mg-40 mg bijsluiter

Hoe lang duurt het voordat Arlevert tabletten werken?

Wanneer voorgeschreven voor evenwichtsproblemen en duizeligheid, wordt Arlevert gewoonlijk twee of drie keer per dag ingenomen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid van elke dosis. Gebruikt u dit medicijn tegen bewegingsziekte? De pil wordt dan ten minste twee uur voor de reis en vervolgens om de vier uur tijdens de reis ingenomen.

Is Arlevert zonder recept verkrijgbaar?

Nee. Voor dit medicijn is altijd een recept nodig. Via bovenstaande button kunt u dit medicijn veilig verkrijgen.

Wat is het nut van cinnarizine en dimenhydrinate tabletten?

Arlevert tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, cinnarizine en dimenhydrinate. Dit zijn beide antihistaminica. Arlevert tabletten worden gebruikt om symptomen van verschillende vormen van duizeligheid te behandelen. Vertigo wordt beschreven als een spinnend of zwaaiend gevoel bij stilstand.