Xarelto

65,50

De werkzame stof in het geneesmiddel Xarelto is rivaroxaban. Deze stof is van invloed op een bepaalde stof in ons lichaam, die invloed heeft op het stollen van het bloed. Door de werking van die lichaamseigen stof te onderdrukken, verkleint u het risico op bloedstolsels.

Xarelto kopen

Artikel: Xarelto rivaroxaban Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Hiervoor kunt u Xarelto gebruiken

Het middel Xarelto kan in verschillende situaties worden voorgeschreven. Heeft u een knie- of heupvervanging gehad? Dan kunt u dit middel gebruiken om de kans op bloedstolsels in het been te verkleinen. Ook kan het voorgeschreven worden bij diepveneuze trombose, waarbij er sprake is van bloedstolsels in de benen. Ten slotte wordt Xarelto ook wel gebruikt voor de behandeling van longembolie.

Gebruiksaanwijzing Xarelto

Gaat u Xarelto gebruiken? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts over het gebruik van dit middel goed op. Wanneer u de medicatie op de juiste wijze gebruikt, kan het maximale effect bereikt worden. Daarnaast verkleint u de kans op het krijgen van bijwerkingen. Doorgaans wordt een aanbevolen dosering van 1 tablet van 10 mg per dag aangehouden. Om te voorkomen dat zich opnieuw bloedstolsels kunnen vormen is een behandeling van tenminste 6 maanden noodzakelijk. Na die 6 maanden wordt de onderhoudsdosering 1 tablet van 10 of 20 mg per dag.

Slik de tabletten heel in met wat water en met of zonder wat voedsel. Lukt het niet om de medicatie heel door te slikken? Dan mag de medicatie ook vermalen worden en met wat appelsap of appelmoes worden ingenomen. Bent u een tablet vergeten? Slik deze alsnog wanneer u hier op de dag zelf nog achter komt. Sla anders de vergeten dosering over en ga verder volgens uw vaste schema. Vermoed u dat u te veel van dit middel gebruikt heeft? Schakel dan direct medische hulp in, omdat te veel van deze medicatie de kans op het krijgen van bloedingen verhoogt.

Belangrijke informatie over Xarelto

Houd er rekening mee dat u bij gebruik van deze medicatie te maken kunt krijgen met bijwerkingen. Bijwerkingen zoals bloedingen in maag, darmen of urinewegen kunnen voorkomen. Zorg er ook voor dat uw arts uw medische historie kent, omdat hij of zij dan kan beoordelen of dit middel voor u geschikt is.