Logynon

54,19

Logynon, soms ook Trigynon genoemd, is een combinatiepil. Deze anticonceptiepil bevat twee synthetische hormonen (Ethinylestradiol en Levonorgestrel).

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - pillen en tabletten Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Logynon?

Logynon is een combinatie anticonceptiepil. Het is verkrijgbaar in een 28-pil/maandenverpakking, die 7 placebo’s bevat of een 21-pillenverpakking, die niet met placebo’s wordt geleverd. Bij gebruik van het 21-pilpakket hebt u 7 dagen pauze van het innemen van de pil.

Hoe wordt Logynon ingenomen?

Logynon wordt dagelijks oraal ingenomen, moet met water worden ingenomen en mag niet worden gekauwd. U moet uw pil elke dag op hetzelfde tijdstip innemen. Het kan nuttig zijn om een alarm op uw horloge of telefoon in te stellen om u eraan te herinneren dat u uw medicijnen moet innemen.

Elke pil in de verpakking is gemarkeerd met een dag van de week om u te helpen bij het bijhouden van uw cyclus. Als u voor het eerst met de pil begint, moet u deze op de eerste dag van uw menstruatie innemen om direct beschermd te zijn.

Hoe werkt Logynon?

Logynon bevat twee verschillende vrouwelijke geslachtshormonen, progesteron en oestrogeen. Deze hormonen voorkomen zwangerschap op drie manieren door:

 • uw eierstokken te stoppen met het vrijgeven van eieren;
 • te stoppen met het verdikken van de baarmoederwand om een ei te ontvangen;
 • het verdikken van het slijm in uw baarmoederhals, waardoor het moeilijker wordt voor het sperma om uw baarmoeder te bereiken.

Waarom zitten er 21 pillen in een pakje?

Logynon is een driefasenpil, wat betekent dat het in de loop van drie weken uw normale hormooncyclus overstijgt. U moet de pil elke dag gedurende 21 dagen innemen voordat u stopt voor een 7-daagse pillenpauze. U zult nog steeds beschermd zijn tijdens deze week, en u kunt een lichte bloeding ervaren. Aangezien de hormonen in Logynon uw natuurlijke cyclus nabootsen en verschillende niveaus van hormonen bevatten, is het belangrijk om ze in de juiste volgorde in te nemen. Elke verpakking bevat zes lichtbruine. Vijf witte en tien rode tabletten. Deze moeten ingenomen worden in de volgorde zoals aangegeven op uw verpakking.

Prijs Logynon in Nederland

 • Logynon 21 tabletten: € 54,19.
 • Logynon ED 28 pillen: € 52,05.

Om een bestelling te plaatsen, vul de korte medische vragenlijst in. Een van de online artsen zal uw bestelling bekijken en controleren of u uw pil kunt blijven gebruiken.

Klik hier om Logynon online te kopen

Wat gebeurt er als ik mijn pil vergeet in te nemen?

Als u vergeet één tablet in te nemen en het is nog geen twaalf uur geleden dat u de gemiste pil had moeten innemen, neem dan onmiddellijk de gemiste pil in. U kunt dan gewoon doorgaan en moet dan nog steeds beschermd worden.

Als er meer dan twaalf uur zijn verstreken sinds u uw tablet zou moeten innemen en u heeft meer dan een week van uw verpakking over, neem dan onmiddellijk de tablet in. Ga daarna wel verder met het innemen van uw pil zoals normaal. U moet gedurende zeven dagen daarna extra bescherming (bijv. condooms) gebruiken.

Hebt u meer dan één tablet gemist of hebt u minder dan zeven dagen over, kijk dan in de bij uw pillen geleverde bijsluiter voor verder advies.

Let op: als u binnen twee uur na het innemen van uw pil last hebt van braken of ernstige diarree, kan dit de werking ervan verminderen. Als dit gebeurt, lees dan de bijsluiter voor verdere instructies of vraag uw arts om advies.

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen van Logynon

 • Misselijkheid;
 • Gewichtstoename;
 • Maagpijn, buikpijn;
 • Hoofdpijn;
 • Stemmingswisselingen of lichte depressie;
 • Pijnlijke borsten.

Ongewone en zeldzame bijwerkingen van Logynon

 • Jeukende netelroos;
 • Bloedstolsels;
 • Vloeistofretentie;
 • Migraine;
 • Borst- of vaginale afscheiding.

Voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen, lees uw patiëntenfolder of spreek met uw arts.

Logynon bijsluiter

Ingrediënten

Elke strook Logynon van drie weken moet zes lichtbruine tabletten (0,05 mg levonorgestrel & 0,03 mg ethinylestradiol), vijf witte tabletten (0,075 mg levonorgestrel & 0,04 mg ethinylestradiol) en tien donkerrode tabletten met 0,125 mg levonorgestrel en 0,03 mg ethinylestradiol bevatten. Elke tablet bevat ook een kleine hoeveelheid lactose (0,033mg).

Is Logynon zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Logynon behoort tot receptplichtige combinatiepillen. Deze zijn altijd alleen op recept verkrijgbaar. Dit kan eventueel via de online apotheek.