Microgynon

54,19

Microgynon 30 behoort tot de groep combinatiepillen van Bayer. Het bevat 30 mcg ethinylestradiol en 150 mcg levonorgestrel. Net zoals vele combinatiepillen is ook deze 99% betrouwbaar.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Ethinylestradiol/Levonorgestrel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Microgynon?

Microgynon 30 is een anticonceptiepil die wordt voorgeschreven om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Het bevat een combinatie van de twee hormonen ethinylestradiol en levonorgestrel.

Hoe werkt het?

Microgynon werkt op dezelfde manier als andere gecombineerde anticonceptiepillen (pillen die twee verschillende hormonen bevatten). Het voorkomt zwangerschap op drie manieren, waardoor het een zeer veilig voorbehoedsmiddel is.

Het voorkomt dat de eisprong (uw eierstokken laten een eicel los) en het maakt het slijm bij de ingang van de baarmoeder dikker, waardoor het minder waarschijnlijk is dat het sperma een eicel kan bereiken.

Het veroorzaakt ook een verandering in de bekleding van uw baarmoeder, die dunner zal zijn terwijl u Microgynon neemt. Dit betekent dat als de eerste twee mechanismen zouden falen, dit derde mechanisme nog steeds zwangerschap zou voorkomen. Dit gebeurd omdat een bevruchte eicel zich niet zou inplanten en ontwikkelen in de baarmoeder.

Wat betekent 30 ed?

Microgynon is verkrijgbaar in twee verschillende verpakkingsgroottes.

Elke Microgynon-verpakking bevat 21 tabletten, die gedurende drie weken worden ingenomen, gevolgd door een pauze van een week.

Elke Microgynon 30ED-verpakking bevat 28 tabletten, waarvan er 7 geen werkzame bestanddelen bevatten.

Sommige vrouwen vinden het moeilijk om zich te herinneren dat ze na een pauze met een nieuwe verpakking zijn begonnen. Daarom is gemakkelijker om een vaste dag en tijdstip aan te houden

Wie kan Microgynon meenemen?

Zoals alle anticonceptiepillen is Microgynon een medicijn dat alleen op recept verkrijgbaar is. Hoewel de meeste gezonde vrouwen Microgynon 30 kunnen gebruiken, is het belangrijk dat een arts of verpleegkundige beoordeelt of het geschikt is voor u voordat u het inneemt.

U kunt gebruik maken van de handige online service om een herhalingsvoorraad van uw pil te bestellen. Als u de pil nog nooit eerder heeft gebruikt, moet u naar uw huisarts voor een eerste beoordeling en een eerste recept.

Dosering

Hoe vaak moet ik Microgynon nemen?

Microgynon moet dagelijks en idealiter op hetzelfde moment worden genomen.

Wat gebeurt er als ik mijn pil vergeet in te nemen?

Als u Microgynon meer dan 12 uur na de juiste tijd vergeet in te nemen, dan is het raadzaam om gedurende de 7 dagen die volgen een alternatieve bescherming te gebruiken. Als het minder dan 12 uur heeft geduurd voordat u de laatste pil hebt genomen, dan bent u nog steeds beschermd.

De kans dat u zwanger wordt nadat u de pil vergeten bent in te nemen, hangt af van uw menstruatiecyclus. De bij de pil geleverde bijsluiter bevat gedetailleerde instructies over wat u moet doen als u vergeten bent om Microgynon in te nemen.

Er zijn medicijnen die de goede werking van Microgynon kunnen tegenhouden. Als u andere medicijnen voorgeschreven krijgt, zorg er dan voor dat u uw arts raadpleegt voordat u met uw cursus begint.

Bijwerkingen van Microgynon 30

Zoals met elke medicatie, is er altijd de mogelijkheid om bijwerkingen te ervaren bij het gebruik ervan. Hieronder vindt u enkele van de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Microgynon 30. Voor een volledige lijst van bijwerkingen kunt u de bijsluiter van de patiënt lezen.

Veelvoorkomend

 • Hoofdpijn / migraine;
 • Depressie of stemmingswisselingen;
 • Misselijkheid;
 • Pijn op de borsten;
 • Bloedingen tussen de periodes / verandering in vaginale ontlading.

Ongebruikelijke bijwerkingen van het gebruik van Microgynon 30

 • Braken / diarree;
 • Borstvergroting;
 • Gewichtsveranderingen;
 • Vaginale infectie;
 • Ernstige jeuk;
 • Hoge of lage bloeddruk;
 • Acne;
 • Vloeistofretentie.

Neem contact op met uw arts als deze blijven bestaan of ongemakkelijk zijn.

Zeldzame, ernstige bijwerkingen

Stop met innemen en neem contact op met uw arts.

 • Gehoorbeperking;
 • Bloedstolsels;
 • Een lichte verhoging van het risico op borst- en baarmoederhalskanker;
 • Problemen met de lever;
 • Ernstige allergische reactie.

Microgynon bijsluiter

Hoe lang na het innemen van Microgynon bent u beschermd?

Als u op dag 1-5 van uw menstruatieperiode bent begonnen met het gebruik van Microgynon, bent u direct beschermd in uw volgende cyclus. Als u na dag 5 bent begonnen met het gebruik van Microgynon, moet u extra anticonceptiemiddel gebruiken voor zeven dagen, totdat Microgynon bescherming biedt tegen zwangerschap.

Wat moet ik doen als ik een dosis Microgynon mis?

Als u een microgynonpil mist, moet u deze zo snel mogelijk innemen, ook al betekent dit dat u twee pillen tegelijk moet innemen. U kunt dan uw pillen op de normale manier blijven innemen en toch beschermd worden. Voor een meer gedetailleerde kijk op de scenario’s, zie de bijsluiter.

Wat voor soort pil is Microgynon?

Microgynon is een gecombineerde orale anticonceptiepil. Om instructies te zien wat u moet doen als u een dag gecombineerd anticonceptiemiddel mist, leest u de bijsluiter.

Is Microgynon zonder recept verkrijgbaar?

Nee, voor Microgynon is altijd een recept nodig. Een recept voor deze combinatiepil is verkrijgbaar bij de online apotheek.