Marvelon

60,45

Marvelon is een combinatiepil en wordt op de markt gebracht door het merk MSD. De werkzame bestanddelen in dit medicijn zijn 30mcg Ethinylestradiol en 150mcg Desogestrel. De betrouwbaarheid van deze anticonceptiepil is 99% betrouwbaar.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Ethinylestradiol/Desogestrel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Marvelon?

Marvelon is een gecombineerde anticonceptiepil die gebruikt wordt om ongewenste zwangerschappen te stoppen. Marvelon is een gecombineerde anticonceptiepil die oestrogeen en progesteron bevat. Dit medicijn werkt door het stoppen van het vrijkomen van eicellen (ook bekend als ovulatie). Na het nemen van de pil gedurende 21 dagen, neemt u een 7-daagse pillenvrije week, waarin u menstruatie moet plaatsvinden.

Hoe effectief is Marvelon?

Bij correct gebruik kan Marvelon tot 99% effectief zijn in het voorkomen van zwangerschappen.

  • Marvelon is 99% effectief;
  • Marvelon is een populaire gecombineerde anticonceptiepil en is zeer effectief bij een juiste inname.

Kan ik met Marvelon andere medicijnen gebruiken?

Ja, maar uw arts zal u adviseren over de enkele uitzonderingen.

Sommige medicijnen kunnen een negatieve invloed hebben op de effectiviteit van uw anticonceptiepil. U moet dus altijd contact opnemen met uw arts voordat u andere medicijnen op recept of medicijnen zonder recept inneemt. Dit omvat supplementen en alternatieve geneesmiddelen.

Wat is de prijs van Marvelon in Nederland?

De prijs van Marvelon kan verschillen per aanbieder.

  • 3 maanden 150 µg/ 30 µg: € 60,45.

Klik hier om Marvelon online te kopen

Wat is de combinatiepil?

De combinatiepil bevat synthetische versies van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron, die vrouwen van nature in hun eierstokken produceren. Deze hormonen in de pil verhinderen dat uw eierstokken een eicel vrijgeven (ovulatie). Ze maken het ook moeilijk voor het sperma om een eicel te bereiken, of voor een eicel om zich in te planten in de baarmoederwand.

Zijn er andere voorbehoedsmiddelen die ik moet weten?

Langwerkende omkeerbare anticonceptiemethoden zoals implantaten, anticonceptie-injecties of een intra-uterien apparaat (spiraaltje) kunnen bij sommige vrouwen effectiever en handiger zijn dan de pil. In tegenstelling tot condooms vermindert de pil uw risico op een SOA niet.

Hoe kom ik aan een doorlopende levering?

Als u de pil al bij de online dokter heeft gekocht, kunt u nog eens 3 of 6 maanden bij uw patiëntendossier bestellen als de arts u geschikt vindt. Na het inloggen gaat u naar de lijst met voorgestelde behandelingen om uw pil te vinden. Als u uw pil wilt vervangen, stuur dan een bericht naar een arts via uw patiëntendossier.

Houd er rekening mee dat gecombineerde voorbehoedsmiddelen uw bloeddruk kunnen doen stijgen, wat gevaarlijk kan zijn. Uw bloeddruk moet worden gecontroleerd voordat u met een gecombineerd anticonceptiemiddel begint, maar ook binnen de eerste 3 maanden na inname en één keer per jaar daarna.

Wat zijn de bijwerkingen van Marvelon?

De meeste vrouwen zullen geen bijwerkingen ondervinden, maar ze kunnen bij een klein aantal vrouwen optreden. Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan uw arts.

Bijwerkingen zijn over het algemeen ongewoon en beperkt tot 1% of minder van de gebruikers. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

  • stemmingswisselingen;
  • vaginale afscheiding;
  • huiduitslag of schimmelinfecties;
  • hoofdpijn;
  • veranderingen in de gevoeligheid van de borst;
  • braken;
  • in zeldzame gevallen, een verhoogd risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals bloedstolsels en hoge bloeddruk.

Als u zich zorgen maakt over de bijwerkingen, raadpleeg dan uw arts via uw patiëntendossier.

Marvelon bijsluiter

Is Marvelon combinatiepil zonder recept verkrijgbaar?

Nee, net zoals alle combinatiepillen is voor Marvelon ook een recept nodig. Deze kunt u via de online apotheek aanvragen.