Elevin

103,95

Elevin is een betrouwbare anticonceptiemethode. Dit medicijn wordt op de markt gebracht door de fabrikant MedRX.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 30 µg/150 µg Ethinylestradiol/Levonorgestrel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Elevin?

Bent u op zoek naar betrouwbare anticonceptie? Dan kan Elevin een interessante optie zijn. In dit middel, van fabrikant MedXR, zitten twee synthetische hormonen: ethinylestradiol 30 mcg en levonorgestrel 150 mcg, die zorgen voor een betrouwbaarheid van 99 procent. Wilt u dit middel bestellen? Dat kan via de online apotheek. Vul hiervoor een korte medische vragenlijst in. Op basis van de ingevulde gegevens beoordeelt een gekwalificeerd arts of dit het juiste middel voor u is. Na akkoord schrijft hij of zij een recept uit en dan krijgt u de medicatie de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd.

Beschrijving

De orale anticonceptiepil Elevin wordt gefabriceerd door farmaceutisch bedrijf MedRX. In deze combinatiepil zitten twee synthetische hormonen. Deze zorgen ervoor dat het lijf niet de normale menstruatiecyclus volgt. De pil wordt gedurende 21 achtereenvolgende dagen geslikt, waarna er een stopweek van 7 dagen volgt. Daarna wordt begonnen met de volgende strip.

Werking Elevin

In het vrouwenlichaam zitten onder meer de twee hormonen progesteron en oestrogeen. Deze hormonen regelen de menstruatiecyclus. In Elevin zitten twee synthetische versies van deze hormonen: levonorgestrel en ethinylestradiol. Door deze synthetische hormonen krijgt het lichaam een signaal dat de eisprong al geweest is, terwijl er in werkelijkheid geen ovulatie heeft plaatsgevonden. Gevolg is dat er het lichaam geen eitje afgeeft en er dus ook geen bevruchting kan plaatsvinden. De hormonen uit Elevin hebben ook invloed op de samenstelling van het baarmoederslijmvlies. Wordt er ondanks de pil toch een eicel bevrucht? Dan zal deze zich door de gewijzigde samenstelling van het baarmoederslijmvlies bijna niet kunnen innestelen. Door de hormonen komt er daarnaast meer vloeistof rond de baarmoedermond. Hiermee wordt het spermacellen lastig gemaakt om de baarmoeder binnen te dringen. Een zwangerschap wordt dus op verschillende manieren tegengegaan, waardoor deze pil bij juist gebruik een betrouwbaarheid heeft van 99 procent.

Prijs van Elevin in Nederland

 • 3 maanden € 103,95.

Klik hier om Elevin online te kopen

Gebruiksaanwijzing

Gaat u dit middel gebruiken? Lees dan voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door. Volg ook eventuele extra aanwijzingen van uw arts goed op. Met het juiste gebruik werkt de medicatie namelijk het meest effectief en verkleint u de kans op bijwerkingen.

Voor Elevin gelden de volgende algemene aanwijzingen wat betreft gebruik:

 • Slik gedurende 21 achtereenvolgende dagen dagelijks één tablet en neem deze altijd in rond hetzelfde tijdstip;
 • Slik daarna 7 dagen geen pil. Dit wordt de stopweek genoemd;
 • Na de stopweek begint u weer met een nieuwe pilstrip van 21 tabletten;
 • Kauw niet op de tabletten, maar slik ze heel door, eventueel met wat water;
 • Bent u een pil vergeten? Kijk dan in de bijsluiter wat u moet doen. Dit hangt af van de periode van de strip en van de hoeveelheid tabletten die u bent vergeten in te nemen;
 • Start u met deze medicatie? Kijk dan in de bijsluiter voor het juiste startmoment. Dit hangt onder meer af van eventuele anticonceptie die u hiervoor gebruikte.

Heeft u nog vragen? Kijk dan in de bijsluiter, of vraag uw apotheker of arts om advies.

Download Elevin bijsluiter PDF

Bijwerkingen

Elevin kan net als andere medicatie bijwerkingen hebben. Het is handig om hier voor het eerste gebruik van op de hoogte te zijn, omdat u dan indien nodig direct medische hulp kunt inschakelen. Raadpleeg in ieder geval direct een arts wanneer u symptomen herkent van een allergische reactie of een bloedprop.

Verder kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Zeer vaak (bij 1 op de 10 vrouwen of vaker): spotting (doorbraakbloedingen), hoofdpijn, bloedingen tussen de menstruaties door;
 • Soms (bij 1 op de 100 vrouwen of minder): stemmingsschommelingen, ontsteking in de vagina, nervositeit, braken of misselijkheid, buikpijn, acne, duizeligheid, pijnlijke borsten, menstruatiepijn, vasthouden van water, schommelingen in gewicht, buikkrampen, verkleurde huid, uitslag, haaruitval, verhoogde bloeddruk;
 • Zelden (bij 1 op de 1000 vrouwen of minder): problemen met het dragen van contactlenzen, geelzucht, glucose-intolerantie;
 • Zeer zelden (bij 1 op de 10.000 vrouwen of minder): hepatocellulaircarcinoom, levertumoren, huidreactie, netelroos.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van en meer informatie over de bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Elevin kan namelijk een wisselwerking geven met bepaalde medicatie zoals:

 • Epilepsiemedicatie, waaronder primidon en oxcarbazepine;
 • Medicatie tegen tuberculose, waaronder rifampicine;
 • Medicatie bij hiv, zoals ritonavir en nevirapine;
 • Bepaalde antibiotica, waaronder penicilline en tetracycline;
 • Medicatie tegen verhoogde bloeddruk;
 • Sint-janskruid;
 • Ciclosporine;
 • Lamotrigine.

Bij andere aandoeningen

Het is ook van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is Elevin dan namelijk niet het juiste middel. Het is niet geschikt bij onder meer:

 • Hartaanval of beroerte;
 • Een bloedprop;
 • Zeer hoge bloeddruk;
 • Bloedstollingsproblemen;
 • Migraine met aura;
 • Leverziekte;
 • Borstkanker;
 • Onverklaarde vaginale bloeding.

Overleg in deze gevallen met uw arts over mogelijke alternatieven. Wees ook voorzichtig als u last heeft (gehad) van een galblaas- of leveraandoening, diabetes, ziekte van Crohn, depressie, sikkelcelanemie, epilepsie of systemische lupus erythematodes. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel, met daarbij horende antwoorden.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, alcohol beïnvloedt de werking van dit middel niet. U kunt dus alcohol blijven drinken.

Kan deze medicatie mijn rijvaardigheid beïnvloeden?

Deze medicatie heeft geen invloed op de rijvaardigheid. U kunt echter wel last hebben van bijwerkingen, zoals duizeligheid, die de rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden. Heeft u hier last van? Dan kan zelf autorijden gevaarlijk zijn. Overleg met uw arts.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Gebruik dit middel dan niet. Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Kan ik allergisch zijn voor Elevin?

Gebruik deze medicatie niet als u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen: levonorgestrel, ethinylestradiol, lactosemonohydraat, gelatine, maïszetmeel, hypromellose, macrogol 4000, titaandioxide (E171) en ijzeroxide geel (E172). Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Hoe bewaar ik deze medicatie?

Bewaar Elevin buiten bereik van kinderen, op een plek waar het niet warmer is dan 25 graden Celsius.