Minulet

49,50

Om een zwangerschap te voorkomen kunt u anticonceptie gebruiken. Minulet is een vorm van hormonale anticonceptie.

Online Apotheek

Artikel: 0,075 mg gestodeen en 0,030 mg ethinylestradiol Categorieën: ,
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Minulet

Minulet is een zogeheten combinatiepil. Combinatiepillen bevatten twee verschillende vrouwelijke hormonen. Bij Minulet gaat het om gestodeen, wat een synthetisch hormoon is dat te vergelijken is met het lichaamseigen hormoon progesteron, en ethinylestradiol, dat te vergelijken valt met oestrogeen. De dosering van deze hormonen is laag, waardoor Minulet een lichte pil wordt genoemd. Alle tabletten in een strip bevatten dezelfde hoeveelheid hormonen. Bij correct gebruik van hormonale anticonceptie is de kans op een zwangerschap heel klein.

De gebruiksaanwijzing van Minulet

Wanneer de arts dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Om de medicatie direct vanaf de eerste dag betrouwbaar te laten zijn, dient u te starten op de eerste dag van de menstruatie. Lukt dit niet? Dan kan ook gestart worden op de vijfde dag van de menstruatie, maar dan is het belangrijk om de eerst week aanvullende voorbehoedsmaatregelen te nemen. Eventueel kunt u uw menstruatieperiode ook een paar dagen verschuiven, als u start in het eerste weekend na uw menstruatie. Hierdoor zal de menstruatieperiode voortaan niet in het weekend vallen. Gebruik ook in dit geval de eerste zeven dagen na de start aanvullende maatregelen, bijvoorbeeld condooms. Verder gelden de volgende instructies:

  • Als u met deze pil wil beginnen na de bevalling, dan kan dit vanaf 3 weken na de bevalling als u geen borstvoeding geeft. Geeft u wel borstvoeding? Dan kunt u vanaf 6 weken na de bevalling starten. Als u later start dan 4 weken na de bevalling bent u nog niet volledig beschermd. Aanvullende maatregelen zijn dan dus tijdelijk nodig;
  • Slik de tabletten heel door, eventueel met wat water;
  • U slikt deze pil steeds 21 dagen, waarna u een stopweek inlast van 7 weken. Tijdens deze stopweek krijgt u een onttrekkingsbloeding;
  • Bent u een of meerder pillen vergeten in te nemen? Kijk dan in de bijsluiter wat u het beste kunt doen. Het kan zijn dat u tijdelijk niet beschermd bent tegen zwangerschap.

Mogelijke bijwerkingen

Gebruik van deze medicatie kan bijwerkingen geven. Spotting (vaginaal bloedverlies) komt vaak voor. U loopt hierop meer risico als u rookt of wanneer u de stopweek overslaat. Heeft u na de eerste drie maanden van het gebruik nog steeds last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.