Eklira Genuair

148,45

Eklira Genuair kan worden voorgeschreven wanneer u COPD heeft. Dit medicijn wordt op de markt gebracht door Almirall.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 322 mcg 60 doseringen Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Eklira Genuair?

Bij klachten door COPD kan Eklira Genuair verlichting bieden. Dit is medicatie in de vorm van een droogpoederinhalator. Het wordt geproduceerd door Allmirall. Wilt u dit middel gaan gebruiken? Vul dan via de online apotheek een medische vragenlijst in. Op basis van de door u ingevulde gegevens kan een arts beoordelen of dit middel voor u geschikt is. Bij akkoord schrijft hij of zij een recept uit en kunt u de medicatie binnen een werkdag thuisbezorgd krijgen.

Beschrijving

Heeft u COPD? Dan kan Eklira Genuair helpen bij de behandeling van deze verzameling van aandoeningen. Met behulp van dit middel wordt de luchtweg verwijdt, waardoor u minder last heeft van de symptomen van kortademigheid. Daarnaast is het middel ook nog eens makkelijk toe te dienen.

Kenmerken COPD

COPD is een verzamelterm om verschillende chronische longziekten mee aan te kunnen duiden. Bij al deze ziekten is sprake van een moeizame ademhaling, extra slijm in de keel, hoesten en een minder weerstand tegen luchtweginfecties. Zo kunt u als u COPD heeft ook chronisch last hebben van bronchitis of longemfyseem. De meest voorkomende oorzaak van COPD is roken. Vooral mensen van boven de 35 jaar oud kunnen er last van hebben. Daarbij geldt dat hoe langer u rookt, hoe groter de kans op COPD is. De rook zorgt namelijk voor ontstekingen in de luchtwegen, waardoor uiteindelijk permanente schade ontstaat. De wanden van de luchtwegen gaan zich steeds verder verdikken, waarbij ook steeds meer slijm afgescheiden wordt. Hierdoor ontstaan de ademhalingsproblemen.

Behandeling COPD

Een eerste belangrijke stap in de behandeling van COPD is stoppen met roken. Zo voorkomt u dat de klachten nog erger worden. Daarnaast zal langdurige behandeling van de klachten nodig zijn. Er kan gekozen worden voor Eklira Genuair, omdat dit een langwerkende luchtwegverwijder is. De medicatie wordt met behulp van een inhalator ingeademd. De werkzame stof in het middel is aclidinium bromide. Deze stof vermindert de werking van acethylcholine. Acethylcholine zorgt ervoor dat de longspieren zich aanspannen, waardoor kortademigheid veroorzaakt wordt. De medicatie voorkomt dit, waardoor uw longen zich kunnen ontspannen en het ademen makkelijker gaat.

Prijs van Eklira Genuair

  • 60 doseringen – € 148,45.

Klik hier om Eklira Genuair online te kopen

Gebruiksaanwijzing

Wilt u dit middel gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u namelijk meer informatie over de bijwerkingen. Wanneer u hiervan op de hoogte bent, kunt u indien nodig op tijd actie ondernemen als u symptomen herkend. Daarnaast zorgt het juiste gebruik ervoor dat de werking van de medicatie optimaal is.

Over het algemeen gelden voor Eklira Genuair de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Volg altijd de instructies uit de bijsluiter en eventuele extra aanwijzingen van uw arts op;
  • De normale dosering is twee keer per dag 1 dosis, verspreid over de dag (dus 1 keer ’s ochtends en 1 keer ’s avonds);
  • Een dosis van dit middel werkt gedurende ongeveer 12 uur. Daarom is het dus belangrijk om de medicatie op vaste tijden in te nemen;
  • Er is bij deze medicatie sprake van een onderhoudsbehandeling. Dit betekent dat u dit middel dagelijks dient te gebruiken, behalve als uw arts anders voorschrijft;
  • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
  • In de bijsluiter vindt u illustraties en informatie over het toedienen van dit middel;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan zo snel mogelijk alsnog, behalve als het al weer bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens het vaste schema.

Heeft u nog vragen over het gebruik? Kijk dan in de bijsluiter voor meer informatie, of vraag uw arts of apotheker om advies.

Eklira Genuair bijsluiter

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Eklira Genuair bijwerkingen geven. Schakel direct medische hulp in als u symptomen krijgt van een allergische reacties, zoals zwellingen in het gezicht of in de mond, huiduitslag of een plotselinge verergering van de COPD-klachten.

Verder kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen:

  • Vrij vaak (bij 1 of minder dan 1 op de 10 mensen): neusholteontsteking, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten, diarree, een ziek gevoel;
  • Soms (bij 1 of minder dan 1 op de 100 mensen): droge mond, schrale keel, ontsteking in de mond, duizeligheid, snellere hartslag, hartkloppingen, plasproblemen, zichtproblemen.

Bovenstaande is geen volledige opsomming. Kijk voor een volledig overzicht en meer informatie in de bijsluiter.

Gebruik met andere medicatie

Gebruik van meerdere soorten medicatie tegelijkertijd kan zorgen voor een ongewenste wisselwerking. Deze medicatie is mogelijk niet geschikt om te gebruiken in combinatie met andere medicatie voor COPD of astma. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte is van welke medicatie u verder gebruikt, om problemen te voorkomen.

Bij andere aandoeningen

Het is ook van belang dat uw arts op de hoogte is van eventuele andere medische aandoeningen die u heeft of heeft gehad. Meld het in ieder geval wanneer u last heeft (gehad) van: hartklachten, glaucoom, astma, een vergrote prostaat, lactose intolerantie, urineretentie, blaasproblemen.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Overleg met uw arts over gebruik van dit middel als u zwanger bent, zwanger probeert te worden of borstvoeding geeft. Uw arts zal het alleen voorschrijven wanneer hij of zij denkt dat dit medisch noodzakelijk voor u is.

Beïnvloed deze medicatie mijn rijvaardigheid?

Dit middel heeft geen invloed op de rijvaardigheid. U kunt echter wel last krijgen van bijwerkingen die de rijvaardigheid wel beïnvloeden. Als u dergelijke klachten (zoals duizeligheid) heeft is het af te raden om zelf achter het stuur te stappen.

Kan ik allergisch zijn voor dit middel?

In Eklira Genuair zit aclidinium bromide en lactose monohydraat. Gebruik deze medicatie niet als u allergisch bent voor een van deze bestanddelen.

Is dit geneesmiddel verkrijgbaar zonder recept?

Nee, om Eklira Genuair te kunnen kopen, heeft u een (online) recept nodig.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Deze medicatie heeft geen wisselwerking met alcohol. U mag dus alcohol blijven drinken als u deze medicatie gebruikt.