Anoro

59,80

Het geneesmiddel Anoro kan door volwassenen gebruikt worden ter behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Dit middel behoort tot de groep van bronchusverwijders.

Online Apotheek

Artikel: 7 of 30 doses Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Anoro

Bij COPD is er sprake van een langdurige aandoening, waarbij er sprake is van ademhalingsproblemen die langzaam steeds erger worden. Die problemen ontstaan doordat de spieren rondom de luchtwegen zich samentrekken. Door het gebruik van Anoro worden deze samentrekkingen verminderd, waardoor het ademhalen makkelijker wordt. Het geneesmiddel bevat twee actieve stoffen: umeclidinium en vilanterol. Door het voor langere tijd regelmatig te gebruiken verminderen de effecten van COPD, waardoor u minder klachten ervaart.

De gebruiksaanwijzing van Anoro

Als u dit middel krijgt voorgeschreven, zal de arts u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Volg altijd de adviezen van uw arts op. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan de arts of apotheker. In de bijsluiter kunt u ook een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Voor Anoro gelden doorgaans de volgende algemene aanwijzingen:

  • De aanbevolen dosering is elke dag één inhalatie, steeds rond hetzelfde tijdstip. Het effect hoort 24 uur merkbaar te blijven;
  • Sla geen dagen over, maar gebruik dit middel dagelijks. Regelmatig gebruik vermindert de symptomen van COPD;
  • Gebruik Anoro niet om een plotselinge aanval van benauwdheid te verlichten. Daarvoor dient u een inhalator te gebruiken met juiste noodmedicatie die snel werkt.

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Anoro bijwerkingen geven. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik weet welke bijwerkingen u kunt gaan ervaren. Niet iedereen krijgt hier overigens last van. In de bijsluiter vindt u een overzicht van mogelijke bijwerkingen. Lees voor het eerste gebruik die bijsluiter door, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Huiduitslag;
  • Rode huid;
  • Piepende ademhaling, hoesten of ademhalingsproblemen;
  • Zwellingen;
  • Plotseling gevoel van zwakte of duizeligheid.

Ervaart u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Misschien kan er een ander middel voorgeschreven worden, met een vergelijkbare werking. Heeft u symptomen die wijzen op een ernstige allergische reactie, zoals plotselinge huiduitslag of zwelling van mond of keel? Schakel dan direct medische hulp in.