Combivent

102,95

Combivent is een medicijn dat voorgeschreven wordt wanneer u COPD heeft. Deze medicatie zorgt voor verlichting van de klachten aan de luchtwegen.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Combivent vernevelvloeistof Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Combivent?

Heeft u COPD? Dan kan Combivent verlichting bieden. Dit middel werkt namelijk als een bronchodilator en vermindert klachten in de luchtwegen. Dit middel is in de EU goedgekeurd als behandelingsmiddel bij COPD. Het wordt gemaakt door farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim. U kunt dit medicijn bestellen via de online apotheek.

Vul hiervoor de korte online medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit het juiste middel voor u is. Na akkoord krijgt u het binnen 24 uur thuisgestuurd.

Waar bestaat dit medicijn uit?

Dit middel bestaat uit een oplossing die verneveld kan worden en wordt gebruikt om COPD (chronische obstructieve pulmonaire ziekte) te behandelen. De twee actieve bestanddelen in dit middel zorgen ervoor dat de luchtwegen wijder worden en het ademhalen makkelijker wordt.

Wat is COPD?

COPD is eigenlijk een verzamelterm voor verschillende luchtwegziekten, waaronder longemfyseem, chronisch geblokkeerde luchtwegen en chronische bronchitis. Kenmerken van deze ziekten is kortademigheid, het ophoesten van slijm en regelmatig terugkerende luchtweginfecties. De symptomen lijken veel op de symptomen van astma, maar er zitten ook verschillen tussen. Iemand met COPD heeft meestal vaker en langer last van luchtweginfecties. De kans op lange termijn schade is daardoor bij COPD ook groter dan bij astma.

Bij chronische bronchitis is het belangrijkste symptoom irritatie in longen en aansluitende luchtwegen. Hierdoor ontstaat een grote productie van slijm. Een longemfyseem wordt veroorzaakt wanneer er sprake is van erosie van de wanden tussen de haarvaten in de longen. Door die erosie wordt de omzetting van gassen in de longen geblokkeerd. Gevolg daarvan is dat de opname van zuurstof minder wordt. Bij COPD is er vaak sprake van een combinatie van twee aandoeningen.

Roken als belangrijkste oorzaak

De belangrijkste oorzaak van COPD is roken. Door het roken raakt het weefsel in uw luchtwegen blijvend beschadigd, zeker wanneer u al lang rookt of heel veel rookt. De schade veroorzaakt chronische problemen en ontstekingen. Overigens kunnen er ook andere oorzaken aan COPD ten grondslag liggen, zoals langdurige blootstelling aan stofdeeltjes of luchtvervuiling. Daarnaast lijkt het erop dat er een genetische component een rol speelt.

Prijs van Combivent in Nederland

 • 2,5 mg Salbutamol Sulfaat: 1 Vernevelvloeistof – € 102,95.

Klik hier om Combivent online te kopen

De werking van Combivent

Het medicijn Combivent bevat de werkzame stoffen salbutamol en ipratropium. Salbutamol is een zogenoemde bèta-2 agonist en wordt ook vaak gebruikt in medicijnen tegen astma. De beta-2 receptoren in uw lichaam worden door dit middel gekalmeerd. De spieren bij de luchtwegen raken ontspannen en kortademigheid en irritatie verminderen. Het middel ipratropium werkt als een blocker op uw lichaam receptoren. Er is bij COPD namelijk vaak sprake van extra actieve muscarine receptoren. Dit wordt veroorzaakt door de neurotransmitter acetylcholine. Gevolg hiervan is dat de spanning in de spieren bij de luchtwegen verhoogd wordt. Hierdoor worden de luchtwegen nauwer en wordt het ademhalen lastiger. Ipratropium voorkomt de overbrenging van acetylcholine en dat zorgt voor ontspanning van de spieren. Ook hierdoor haalt u dus makkelijker adem.

Gebruiksaanwijzing

In de bijsluiter van dit geneesmiddel vindt u alle instructies over het gebruik. Het is daarom belangrijk dat u voor gebruik eerst de bijsluiter goed doorleest. Door de instructies precies op te volgen, werkt het medicijn het beste. Daarnaast verkleint u zo het risico op bijwerkingen.

Over het algemeen gelden voor Combivent de volgende aanwijzingen:

 • Gebruik dit medicijn op de wijze die u door de arts is geadviseerd;
 • Om COPD te behandelen neemt u 3 of 4 keer per dag één doseringsunit;
 • U kunt Combivent gebruiken met een vernevelaar. Lees in de instructies na hoe het product voorbereid moet worden;
 • Scheid voorzichtig een ampul van de rest;
 • Haal de bovenkant van de ampul en knijp vervolgens de inhoud in het bakje van uw vernevelaar;
 • Soms adviseert de arts om de oplossing te verdunnen. Uw arts zal dan ook uitleggen hoe dat moet;
 • Overschrijd de aanbevolen dosering niet.

In de bijsluiter ziet u de volledige instructie. Heeft u daar nog vragen over? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Combivent bijsluiter

Bijwerkingen

In het geval van ernstige bijwerkingen is het van groot belang dat u direct een arts waarschuwt. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een allergische reacties heeft, of wanneer de klachten erger worden bij gebruik van deze medicatie.

De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen:

 • Weinig voorkomend (bij 1 op de 100 mensen): hoofdpijn, hoesten, nervositeit, trillen, duizeligheid, droge mond, ziek gevoel, versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk, huidreacties of stemproblemen;
 • Zelden voorkomend (bij 1 op de 1000 mensen of minder): abnormaal snelle of een onregelmatige hartslag, glaucoom, pijnlijke of rode ogen, verwijde pupillen, zichtproblemen, druk op de borst, zwelling van de keel, spraakproblemen, ademhalingsproblemen, ontsteking in de mondholte, constipatie, diarree, braken, spierkrampen, – zwakte of -pijn, plasproblemen, algehele zwakte, stemmingswisselingen, een sterk verlaagde bloeddruk.

Let op: bovenstaande is geen volledig overzicht. Lees de bijsluiter na voor de complete lijst van bijwerkingen.

Gebruik met andere medicijnen of andere aandoeningen

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat hierbij om alle medicijnen, dus met en zonder recept. Combivent kan namelijk een wisselwerking hebben met sommige medicatie:

 • plaspillen;
 • antidepressiva;
 • steroïden, waaronder prednisolone;
 • anticholinergische medicatie;
 • medicijnen die de ademhaling ondersteunen;
 • bètablokkers (bijvoorbeeld propranolol);
 • beta mimetica (zoals fenoterol).

Daarnaast is het belangrijk dat uw arts ook uw medische geschiedenis kent. Gebruik Combivent niet wanneer u last heeft (gehad) van een hartprobleem wat hypertrofische obstructieve cardiomyopathie heeft, een verhoogde hartslag, of een allergie voor producten die atropine bevatten. Ook kan het gebruik onveilig zijn wanneer u last heeft (gehad) van hartklachten, glaucoom, suikerziekte, plasproblemen, prostaatklachten, overactiviteit van de schildklier, feochromocytoom of cystische fibrose.

Is Combivent zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is nergens mogelijk. Voor Combivent is altijd een recept nodig via een dokter.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen.

Mag ik dit medicijn gebruiken als ik borstvoeding geef?

Gebruik Combivent niet wanneer u borstvoeding geeft, zwanger bent of zwanger wilt worden. Overleg met uw arts over alternatieven.

Beïnvloed deze medicatie mijn rijvaardigheid?

Combivent kan bepaalde bijwerkingen veroorzaken, zoals duizeligheid en zichtproblemen, die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Heeft u last van dergelijke bijwerkingen? Stap dan niet zelf achter het stuur.

Ben ik allergisch voor dit medicijn?

Combivent bevat deze bestanddelen:

 • salbutamol;
 • ipratropium bromide;
 • sodium chloride;
 • (1N) hydrochloric acid;
 • gezuiverd water.

Bent u allergisch voor één van deze bestanddelen? Gebruik dit middel dan niet.