Lixiana

55,50

De werkzame stof in het geneesmiddel Lixiana is edoxaban, die in het middel verwerkt is als tosilaat. De stof zorgt ervoor dat de werking van het lichaamseigen factor Xa vermindert. Deze stof is een van de stoffen die de bloedstolling regelen. Door de verminderde werking van factor Xa wordt de kans op bloedstolsels kleiner.

Lixiana kopen

Artikel: Lixiana edoxaban Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Hiervoor kunt u Lixiana gebruiken

Dit geneesmiddel kan in verschillende situaties voorgeschreven worden. Heeft u een onregelmatig hartritme en daarna te maken met andere risicofactoren, zoals een hoge bloeddruk? Dan kan het middel voorgeschreven worden om beroertes tegen te gaan. Ook de kans op stolsels in bloedvaten in de rest van het lichaam neemt ermee af. Daarnaast kan Lixiana voorgeschreven worden om diep-veneuze trombose in de bloedvaten in de benen te behandelen. Ook bij longembolie, wanneer er sprake is van bloedstolsels in de aderen in de longen, kan dit middel gebruikt worden. Ten slotte kan het ook voorgeschreven worden om de vorming van nieuwe bloedstolsels in de benen of longen te voorkomen.

Gebruiksaanwijzing Lixiana

Gaat u deze medicatie gebruiken? Lees dan altijd eerst de bijsluiter goed door. Hierin staat meer informatie over de juiste wijze van gebruik. Ook vind u hierin meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Twijfelt u over het gebruik? Vraag dit dan aan uw arts of uw apotheker. Volg altijd het voorschrift van uw arts goed op. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies:

  • Deze medicatie mag tijdens de maaltijd ingenomen worden, maar dat hoeft niet;
  • De tabletten dient u heel door te slikken, met een beetje water;
  • Over het algemeen is de dagelijks aanbevolen dosis een tablet van 60 mg per dag. Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo dient er een lagere dosis voorgeschreven te worden wanneer er sprake is van een gestoorde nierfunctie of wanneer u bepaalde andere medicijnen gebruikt.

Belangrijke informatie over Lixiana

Wanneer u Lixiana gebruikt, kunt u bijwerkingen ervaren. Juist gebruik verkleint het risico hierop, maar helaas is het niet altijd te voorkomen. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts over mogelijke alternatieven. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van anemie, bloedneuzen, vaginale bloedingen, buikpijn of bloed in de urine.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van medicijnen kan leiden tot bijwerkingen. Dit is ook zo bij Lixiana. Vaak voorkomende bijwerkingen van dit middel zijn bloedingen onder of uit de huid, een laag aantal rode bloedcellen, vaginale bloedingen, buikpijn en neusbloedingen. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie? Schakel dan direct medische hulp in.