Eliquis

56,50

De werkzame stof in het geneesmiddel Eliquis is apixaban. Deze stof zorgt ervoor dat het lichaamseigen Factor Xa wordt geblokkeerd. Zo worden bloedstolsels voorkomen. Om die reden wordt dit middel vaak voorgeschreven na een heup- of knieoperatie.

Eliquis kopen

Artikel: Eliquis anticoagulantia Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Hiervoor kunt u Eliquis gebruiken

Eliquis wordt in diverse situaties voorgeschreven:

  • Ter voorkoming van de vorming van bloedstolsels na een operatie aan knie of heup. Na zo’n operatie is het risico op bloedstolsels in de aderen in de benen hoger. Gevolg daarvan is dat uw been opzwelt, waarbij een bloedstolsel vanuit het been naar de longen kan bewegen, met ademnood tot gevolg;
  • Bij patiënten met een onregelmatige hartslag en andere risicofactoren, zoals overgewicht. Het middel wordt dan voorgeschreven om de vorming van stolsels in het hart te voorkomen. Losse stolsels kunnen in de hersenen terechtkomen en uiteindelijk leiden tot een beroerte;
  • Heeft u eerder bloedstolsels gehad in de aderen in armen of longen? Dan kan Eliquis voorgeschreven worden om dit in de toekomst te voorkomen.

Gebruiksaanwijzing Eliquis

Als u dit middel gaat gebruiken is het heel belangrijk om eerst de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u aanwijzingen over het gebruik van het middel, maar ook meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Als u vragen heeft hierover kunt u terecht bij uw apotheker of arts. Verder gelden de volgende algemene richtlijnen voor dit middel:

  • Heeft u een heupvervanging ondergaan? Dan dient u de medicatie 32 tot 38 dagen te gebruiken;
  • Doorgaans is de aanbevolen dosis een tablet van 2,5 mg, twee keer per dag;
  • Probeer de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Zo vergeet u het minder makkelijk;
  • Lukt het niet om de tabletten heel door te slikken? Dan is het mogelijk om de tabletten fijn te maken en als poeder te slikken. Het poeder kan dan eerst opgelost worden in bijvoorbeeld water of appelsap.

Belangrijke informatie over Eliquis

is belangrijk om uw arts te melden welke medicatie u verder gebruikt en wat uw medische historie is, omdat in sommige gevallen dit middel niet of minder geschikt is. Wanneer u Eliquis gebruikt, kunt u ook te maken krijgen met bijwerkingen. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn bloedarmoede, waarbij u bleek of vermoeid bent, urine in het bloed, vaginale bloedingen, zwellingen, blauwe plekken en misselijkheid.