Pradaxa

61,50

De werkzame stof in het middel Pradaxa is dabigatran etexilaat. Met behulp van deze stof is het mogelijk om een bepaalde lichaamseigen stof te onderdrukken. Die lichaamseigen stof heeft invloed op de bloedstolling. Door de werking hiervan te onderdrukken neemt de kans op bloedstolsels af.

Pradaxa kopen

Artikel: Pradaxa dabigatran etexilaat Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Hiervoor kunt u Pradaxa gebruiken

Dit geneesmiddel wordt in de meeste gevallen voorgeschreven nadat u een knie- of heupvervanging heeft gekregen. Na een operatie is de kans op bloedstolsels in de beenaderen tijdelijk hoger. Pradaxa zorgt ervoor dat het risico op zo’n stolsel kleiner wordt, door de stof die zorgt voor bloedstelling te blokkeren.

Gebruiksaanwijzing Pradaxa

Voor dit geneesmiddel geldt dat de aanbevolen dagelijkse dosering 220 mg is. Neem deze dosering in als 2 capsules van elk 110 mg. Bij een verminderde nieuwfunctie, of wanneer u ouder bent dan 75 jaar, dan is de aanbevolen dagelijkse dosering 150 mg per dag, verdeelt over 2 capsules van elk 75 mg. Houd er rekening mee dat in combinatie met sommige medicatie de dosering ook aangepast zal moeten worden. Stel uw arts daarom altijd op de hoogte van andere medicatie die u gebruikt en van andere aandoeningen die u heeft. Zo kan hij of zij goed beoordelen wat de juiste dosering is. Verder geldt over het algemeen:

  • Start na een knieoperatie 1 tot 4 uur na een operatie met de behandeling. Over het algemeen dient u dan een kuur te volgen van 10 dagen;
  • Na een heup vervangende operatie dient u ook 1 tot 4 uur na de operatie te starten met de behandeling. De kuur duurt dan 28 tot 35 dagen.

Pradaxa wordt geleverd in capsules, in blisters of in flessen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van dit middel.

Belangrijke informatie over Pradaxa

Lees voor het eerste gebruik altijd de bijsluiter goed door, omdat u hierin ook meer informatie kunt vinden over mogelijke bijwerkingen van dit middel. Juist gebruik van het geneesmiddel kan de kans op het krijgen van bijwerkingen verkleinen en zorgt voor een optimale werking. Houd rekening met bijwerkingen zoals bloedingen, misselijkheid en overgeven. Krijgt u ernstige symptomen, die wijzen op een ernstige allergisch reactie? Stop dan direct met het gebruik van het middel en schakel medische hulp in.