Atrovent

66,50

De Atrovent inhalator kan gebruikt worden als er sprake is van een vernauwing van de luchtwegen. Deze vernauwing kan door verschillende oorzaken ontstaan.

Online Apotheek

Artikel: Atrovent 20 microgram/dosis, aërosol Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Atrovent

Atrovent kan gebruikt worden bij diverse aandoeningen, waaronder chronische bronchitis, astma en bronchitis met emfyseem. De werkzame stof in het geneesmiddel is ipratropiumbromide. Door deze stof via de inhalator te inhaleren, raken de spieren rondom de luchtwegen ontspannen. Het gevolg daarvan is dat de luchtwegen wijder worden en het ademhalen weer makkelijker wordt. Krijgt u dit middel voorgeschreven? Zorg er dan voor dat de arts op de hoogte is van uw medische historie. Bij sommige aandoeningen kan het gebruik van Atrovent namelijk afgeraden worden. Zorg ook dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben.

Gebruiksaanwijzing van Atrovent

Wanneer de arts u dit middel voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u de inhalator dient te gebruiken. Uw apotheker kan hier ook meer over vertellen. Daarnaast vindt u een volledige gebruiksaanwijzing in de bijsluiter. Over het algemeen gelden deze richtlijnen:

  • De arts stelt de dosering vast. Dit hangt af van uw medische situatie;
  • Dien 3 of 4 keer per dag 2 inhalaties toe;
  • In de meeste gevallen is de maximale dosering 12 inhalaties per dag;
  • Doorgaans merkt u binnen een paar minuten effect. Dit effect werkt maximaal 6 uur;
  • Om het beste effect te bereiken, is het aan te raden om Atrovent dagelijks te gebruiken;
  • Gebruik dit middel op vaste tijdstippen, zodat de kans op het vergeten van een dosering zo klein mogelijk is;
  • Gaat u het spuitbusje voor de eerste keer gebruiken? Druk dan eerst het reservoir twee keer in;
  • Heeft u het spuitbusje langer dan drie dagen niet gebruikt? Druk dan het reservoir voor gebruik een keer in.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dat geldt ook voor Atrovent. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten. Klachten zoals hoofdpijn en duizeligheid komen vaak voor. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.