Augmentin

55,50

Bij bacteriële infecties kunnen antibiotica ingezet worden. Welk antibioticum het beste voorgeschreven kan worden, hangt af van de aard van de infectie. Augmentin kan voorgeschreven worden bij onder meer longinfecties.

Online Apotheek

Artikel: Augmentin 625 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Augmentin

De werkzame stof in Augmentin is het antibioticum amoxicilline. Daarnaast is clavulaanzuur toegevoegd, waardoor de amoxicilline nog beter werkt. Augmentin kan gebruikt worden bij longinfecties, maar ook bij infecties van de luchtpijp, bijholtes, keel, blaas en nieren. Ook bij sommige huidinfecties kan het voorgeschreven worden, bijvoorbeeld bij wondroos en bijtwonden. Ten slotte schrijven artsen het soms ook voor bij ontsteking van de eikel en bij infecties van gewrichten en botten.

Gebruiksaanwijzing voor Augmentin

Gaat u dit middel voor het eerst gebruiken? Dan zal uw arts bij het voorschrijven uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het gebruik. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • De arts schrijft voor hoe lang u het middel dient te gebruiken. Maakt de kuur altijd af, ook wanneer u al eerder geen klachten meer ervaart. Als u te vroeg stopt kan de infectie namelijk weer terugkeren en is de kans groter dat de bacterie resistent raakt en niet meer reageert op het antibioticum;
  • Deze medicatie is beschikbaar als tabletten en als oplostabletten. Neem deze tabletten in met een glas water;
  • De medicatie is ook beschikbaar als drank. Schud de drank goed voordat u de juiste hoeveelheid eruit schenkt. Gebruik hiervoor altijd een maatlepeltje of maatbeker, zodat u zeker weet dat u de juiste dosering heeft;
  • Verdeel de dosering goed over de dag, omdat het dan beter werkt;
  • U dient binnen een paar dagen effect te bemerken. Houdt u klachten? Overleg dan met uw arts;
  • Meestal duurt een kuur 5 tot 14 dagen.

Mogelijke bijwerkingen Augmentin

Bij het gebruik van antibiotica kunt u last krijgen van bijwerkingen zoals buikkramp of diarree. Meestal komen deze klachten alleen de eerste dagen van de kuur voor en verdwijnen ze vanzelf weer. Als u meerdere keren per dag diarree heeft is het aan te raden om te overleggen met uw arts. Ook huiduitslag kan voorkomen. Soms is dit een teken van een allergische reactie. Dan komen er ook klachten voor als benauwdheid en flauwvallen. Schakel dan direct medische hulp in.