Ovranette

54,19

Ovranette is een combinatiepil en wordt geproduceerd door het merk Pfizer. Deze pil zorgt voor de bescherming  van de gebruikster tegen zwangerschap.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Ethinylestradiol Levonorgestrel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Ovranette?

Ovranette pillen zijn hormonale anticonceptiva die twee werkzame bestanddelen combineren: ethynylestradiol en levonorgesterrel. Ovranette wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het gebruik van Ovranette resulteert in minder pijnlijke, lichtere en meer regelmatige menstruatiebloedingen. Ook wordt deze medicatie soms voorgeschreven voor vrouwen die problemen hebben met zware, onregelmatige en pijnlijke menstruaties.

Hoe werkt Ovranette?

Ovranette pillen bevatten de synthetische versies van oestrogeen en progesteron, twee van nature voorkomende vrouwelijke geslachtshormonen. De combinatie van de twee hormonen in Ovranette werkt door de normale menstruatiecyclus te doorbreken. Tijdens de menstruatiecyclus van een vrouw verandert het niveau van het geslachtshormoon namelijk elke maand. De hormonen zorgen ervoor dat de eierstokken tijdens het ovulatieproces een eicel loslaten. Hierdoor kan de baarmoederwand voorbereid worden op een mogelijke zwangerschap. Aan het einde van elke menstruatiecyclus daalt het niveau van de hormonen als de eicel niet bevrucht is. Het gevolg is dan dat het baarmoederslijmvlies als een maandelijkse menstruatieperiode wordt afgescheiden.

De dagelijkse dosis van het hormoon die door de Ovranette-pil wordt verstrekt, werkt hoofdzakelijk door het lichaam te bedriegen. Dit verhindert het rijpen en de verdere versie van een ei van de eierstokken elke maand.

De hormonen in de Ovranette pillen verdikken het natuurlijke slijm in de hals van de baarmoeder. Hierdoor wordt het moeilijk gemaakt voor de sperma om van het vaginakanaal naar de baarmoeder te gaan en een te bevruchten eicel te bereiken. De hormonen veranderen ook de kwaliteit van het baarmoederslijmvlies, waardoor het minder bevorderlijk is voor de innesteling van een bevruchte eicel.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Ovranette?

Het belangrijkste voordeel van Ovranette pillen is het voorkomen van zwangerschap. Dit wordt bereikt door het volgende:

 • Het voorkomen van het vrijkomen van een ei uit de eierstokken;
 • Verdikking van het slijm in de nek van de baarmoeder om het moeilijk te maken voor het sperma om door de eicel in de baarmoeder te gaan en deze te bevruchten;
 • De bekleding van de baarmoeder niet bevorderlijk maken voor de aanhechting van een bevruchte eicel.

Hoe neem ik Ovranette mee?

Ovranette is een monofasische pil. Elke tablet heeft dezelfde dosis hormoon in zich als de andere tabletten in de verpakking.

Neem één tablet Ovranette per dag gedurende 21 dagen met een week pauze van de pil. Tijdens de pauze van een week van de pillen zal het niveau van de hormonen in het bloed dalen, wat resulteert in een onttrekkingsbloeding die bijna hetzelfde is als uw normale menstruatieperiode. Start de volgende Ovranette verpakking nadat de zeven pillenvrije dagen voorbij zijn, zelfs als u nog steeds merkt dat u nog steeds bloedt.

De Ovranette tabletten worden geleverd in een kalender met vermelding van de dagen van de week. U moet er rekening mee houden dat u de pil de komende drie weken elke dag moet innemen, gevolgd door een weekje vrij. U bent nog steeds beschermd tegen zwangerschap tijdens de pillenvrije week, zolang u alle pillen op de juiste wijze inneemt en op tijd met het volgende pakje medicijnen begint.

Om u te helpen herinneren dat u de pillen moet nemen, moet u de pil elke dag op hetzelfde tijdstip innemen. Elke Ovranette tablet moet worden ingeslikt met een drankje water. U kunt Ovranette met of zonder voedsel innemen.

U moet beginnen met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruatiecyclus, zodat de medicatie u onmiddellijk beschermt tegen zwangerschap. Een andere anticonceptiemethode is niet nodig terwijl u Ovranette inneemt. Als u een zeer korte menstruatiecyclus hebt, bent u niet beschermd tegen zwangerschap als  u de pillen op de vijfde dag van uw menstruatie begint te gebruiken.

Prijs Ovranette in Nederland

 • 30µg/150µg per 3 maanden: € 54,19.

Klik hier om Ovranette online te kopen

Wat als ik vergeet een pil te nemen?

Als u vergeet om een pil te nemen of een dag later te beginnen met de verpakking van de pillen, neem dan de gemiste pil zodra u het zich herinnert. Ook als u twee pillen tegelijk moet nemen. Ga dan verder met het innemen van de rest van de verpakking zoals gepland. U bent nog steeds beschermd tegen zwangerschap en u hoeft geen extra anticonceptie te gebruiken.

Als u twee pillen vergeet in te nemen of als u twee of meer dagen later met de nieuwe verpakking begint, bent u niet beschermd tegen zwangerschap. Neem de laatste pil die u gemist hebt samen met de pil van de dag in. Dit betekent dat u twee pillen moet innemen. Vergeet de andere pil die u gemist hebt. Ga dan verder met het innemen van de rest van de Ovranette pillen in de verpakking zoals gepland. U moet geen seks hebben of een andere vorm van anticonceptie gebruiken, zoals condooms.

Ovranette dosering

Ovranette is ontworpen om 21 dagen lang elke dag één tablet in te nemen. Het zal worden gevolgd door zeven dagen pilvrije pauze.

Bijwerkingen & voorzorgsmaatregelen

De volgende zijn de mogelijke bijwerkingen van Ovranette:

 • Buikpijn;
 • Misselijkheid of braken;
 • Een hoofdpijn of migraine;
 • Gewichtstoename of -verlies;
 • Gevoeligheid van de borsten;
 • Vloeistofretentie in de lichaamscellen of oedeem;
 • Vaginale spruw;
 • Verandering in de menstruatiebloeding;
 • Depressie;
 • Menstruatievlekken of doorbraakbloedingen in de menstruatie;
 • Verminderde seksuele drang;
 • Huidreacties;
 • Verhoogde bloeddruk;
 • Onregelmatige bruine vlekken op de huid;
 • Versteviging van de hoornvlieskromming, waardoor het dragen van contactlenzen oncomfortabel wordt;
 • Problemen van de lever;
 • Galsteen;
 • Bloedstolsels in de bloedvaten.

Ovranette bijsluiter (Engels)

Ovranette mag niet worden gebruikt door vrouwen met bepaalde medische aandoeningen. Controleer eerst met uw arts of het veilig is voor u om deze medicatie in te nemen. Het moet met voorzichtigheid worden gebruikt door vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar. Het moet ook worden gebruikt met de nodige voorzichtigheid door vrouwen met bepaalde medische aandoeningen. Neem eerst contact op met uw arts als u extra controle nodig heeft terwijl u Ovranette gebruikt.

Ovranette wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen en mag niet worden genomen worden tijdens de zwangerschap. Als de kans bestaat dat u zwanger bent terwijl u de pillen inneemt, stop dan meteen met het innemen van de pillen en ga onmiddellijk naar uw arts. De hormonen in Ovranette kunnen een vermindering van de productie van moedermelk veroorzaken.

Het is noodzakelijk dat u met uw arts een lijst deelt van alle medicijnen die u momenteel gebruikt of onlangs hebt ingenomen. Doe dit voordat u Ovranette gaat gebruiken. Neem ook contact op met uw arts voordat u een nieuw medicijn inneemt terwijl u Ovranette inneemt. Dit is om ervoor te zorgen dat de combinatie van medicijnen veilig is.

Ovranette online?

U kunt Ovranette veilig online aanschaffen bij de online arts. U heeft eerst een online consult met een arts nodig voordat uw bestelling wordt geleverd. De online consultatie zal ervoor zorgen dat Ovranette de juiste medicatie is voor uw medische toestand.