Desogestrel

58,50

Wat is Desogestrel?

Om zwangerschappen te voorkomen kunt u anticonceptie gebruiken. Desogestrel is een vorm van hormonale anticonceptie.

Online Apotheek

Artikel: Desogestrel 0,075 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Desogestrel

Desogestrel bevat het synthetische hormoon desogestrel, dat vergelijkbaar is met het lichaamseigen hormoon progestageen. Door dit hormoon te slikken, wordt de eisprong geremd, waardoor er geen eicel vrijkomt tijdens de menstruatiecyclus. U kunt hierdoor dus niet zwanger raken. Daarnaast zorgt het hormoon er ook nog voor dat de slijmprop in de baarmoederhals moeilijker toegankelijk wordt voor zaadcellen. Die vertraging verkleint de kans op een zwangerschap nog verder. Desogestrel is een minipil. Doorgaans bevat hormonale anticonceptie twee hormonen: naast progestageen ook nog oestrogeen. Desogestrel kan gebruikt worden door vrouwen die gevoelig zijn voor oestrogeen, of om een andere reden minder hormonen willen gebruiken.

De gebruiksaanwijzing van Desogestrel

Desogestrel werkt snel, maar hoe snel hangt af van de dag waarop u de eerste pil slikt. Begint u met de eerste pil op de eerste dag van de menstruatie? Dan is de pil direct voldoende betrouwbaar. Begint u pas op een later moment, dan is het belangrijk om tijdens de eerste week extra maatregelen te nemen om een zwangerschap te voorkomen. Gebruik dan bijvoorbeeld condooms. Stapt u van de ene anticonceptiepil over op deze? Sla dan een eventuele stopweek over en start direct aansluitend met de eerste pil Desogestrel. Heeft u vragen hierover? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u hierover meer informatie vinden. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Slik deze pil dagelijks rond hetzelfde tijdstip;
  • Is een pilstrip leeg? Las geen stopweek in, maar ga direct door met de volgende strip;
  • Bent u een pil vergeten te slikken? Kijk dan in de bijsluiter wat u het beste kunt doen. Het kan zijn dat u gedurende een aantal dagen extra anticonceptie moet gebruiken om een zwangerschap te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen

Als u Desogestrel gebruikt kunt u last krijgen van tussentijds bloedverlies. Ook kan het gebeuren dat de menstruatie volledig uitblijft. Meestal verdwijnen de tussentijdse bloedingen na de eerste maanden vanzelf. Blijft u bijwerkingen houden? Dan is het aan te raden om met uw arts te overleggen.