Primolut N

50,95

Primolut N is een medicijn dat de menstruatiepijn kan verlichten. Dit product wordt door het merk Bayer gemaakt.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 5 milligram Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Primolut N?

Primolut N is een voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van menstruatieproblemen. Deze problemen kunnen onregelmatige, pijnlijke of zware menstruatie zijn. Sommige menstruatiepijn is normaal, maar voor sommige vrouwen kan de pijn heviger zijn. Primolut N wordt ook gebruikt voor de behandeling van het premenstrueel syndroom, endometriose, en kan de menstruatie vertragen. Dit geneesmiddel bevat het actieve bestanddeel Norethisteron. Dit bestanddeel behoort tot een groep van geneesmiddelen die progestagenen worden genoemd en die natuurlijke vrouwelijke hormonen zijn. Het nemen van synthetische versies van deze hormonen kan uw maandelijkse cyclus manipuleren om de symptomen onder controle te houden.

Hoe werkt Primolut N?

De werkzame stof in Primolut N, Norethisteron, is een synthetische versie van progesteron (vrouwelijk hormoon). Het wordt gebruikt wordt om de natuurlijke hormonen na te bootsen en de symptomen van menstruatiepijn te controleren. Pijn in de menstruatieperiode treedt elke maand op. Dit gebeurd wanneer de wand van de baarmoeder samentrekt en de baarmoederwand wordt afgevoerd. Het proces kan intense pijn veroorzaken die van vrouwelijk tot vrouwelijk varieert. Sommige vrouwen kunnen meer pijn ervaren dan andere.

Door de schommeling in progesteronniveaus na te bootsen kan Norethisteron periodesymptomen verminderen. De drie usp’s van Primolut N zijn:

 1. Gemakkelijke behandeling met tabletten;
 2. Effectieve vermindering van de menstruatiepijn;
 3. Het helpt de zware menstruaties te verlichten.

Hoe Primolut N innemen

Primolut N is verkrijgbaar in tabletvorm en wordt oraal ingenomen. De dosis die u zal worden voorgeschreven is afhankelijk van de conditie waarvoor het wordt voorgeschreven. De gebruikelijke dosis is 2-3 tabletten per dag in te nemen, dit kan voor sommige aandoeningen dagelijks zijn. Volg altijd de aanwijzingen van een arts op wanneer u dit geneesmiddel inneemt. Neem ook nooit de meer dan de aanbevolen dosis in.

Is Primolut N effectief?

Het actieve ingrediënt in Primolut N kan de menstruele cyclus effectief controleren en manipuleren om ernstige symptomen van menstruatie en endometriose te verlichten. Dit geneesmiddel is effectief als het correct wordt ingenomen en hoe uw arts het voor het beoogde doel heeft voorgeschreven. Als u Primolut N gebruikt om uw menstruatie uit te stellen, start het geneesmiddel dan 3 dagen voordat u verwacht uw menstruatie te beginnen. U heeft pas 2 tot 3 dagen na het stoppen van het geneesmiddel een menstruatieperiode.

Primolut N en zwangerschap

U moet dit geneesmiddel niet gebruiken als u zwanger bent, denkt dat u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Ook moet u Primolut N niet innemen als u borstvoeding geeft. Als u ooit geelzucht of pruritus heeft gehad tijdens uw zwangerschap, is dit geneesmiddel niet geschikt voor u.

Wie is geschikt om Primolut N te nemen?

Primolut N is geschikt voor vrouwen met ernstige menstruatieverschijnselen. Een zekere mate van pijn en bloedingen is normaal en draaglijk, maar sommige vrouwen ervaren ondraaglijke pijn en hevige bloedingen. Voor sommige vrouwen kan een zware menstruatie normaal zijn. Maar stel dat u veel bloed verliest (meer dan 80 ml) tijdens uw menstruatie of als u langer dan 7 dagen bloedt, kan er een onderliggende oorzaak zijn. Het kan dan nodig zijn om u te behandelen. Als deze symptomen u veel ongemak bezorgen en uw dagelijks leven beïnvloeden, dan kunt u geschikt zijn voor Primolut N.

Primolut N is geschikt voor vrouwen die hun menstruatie tijdelijk willen uitstellen vanwege een vakantie of speciale gebeurtenis.

Wat zijn de bijwerkingen van Primolut N?

De meest gemelde bijwerkingen bij het innemen van Primolut N tabletten 5mg zijn: onregelmatige baarmoeder- en vaginale bloedingen of spotting, hoofdpijn, misselijkheid, oedeem.

Wanneer mag Primolut N niet worden gebruikt?

U moet niet gebruiken Primolut N tabletten 5mg als u:

 • allergisch bent voor Norethisteron of andere ingrediënten in Primolut N;
 • zwanger bent of borstvoeding gevend hebt;
 • een leveraandoening of een levertumor hebt;
 • eventuele geslachtshormoonafhankelijke tumoren;
 • een familiegeschiedenis heeft of bestaan van aderlijke of arteriële trombo-embolische gebeurtenissen (bv. diepe veneuze trombose, longembolie, myocardinfarct) of van een cerebrovasculair accident of prodromi van een trombose (bv. een voorbijgaande ischemische aanval, angina pectoris);
 • migraine of diabetes heeft met vasculaire betrokkenheid;
 • chloasma (geelbruine pigmentvlekken op de huid, in het bijzonder op het gezicht) heeft, zo ja, vermijd de zon of ultraviolette straling;
 • geneesmiddelen gebruiken die in wisselwerking staan met Primolut N.

Welke medicijnen werken samen met Primolut N?

Verschillende medicijnen werken samen met Primolut N tabletten 5mg. Deze moeten ofwel niet worden genomen terwijl u Primolut N inneemt of alleen na bespreking en instructie van uw arts:

Geneesmiddelen die van invloed zijn op Primolut N:

 • fenytoïne en carbamazepin;
 • anti-infectiemiddelen zoals rifampicine, rifabutine, nevirapine, efavirenz, sint-janskruid;
 • andere middelen die van invloed zijn op de gezondheid van de mens.

Geneesmiddelen die worden beïnvloed door Primolut N: het immunosuppressieve middel cyclosporine, orale antidiabetica.

Hoe lang moet u Primolut N nemen?

U moet uw Primolut N tabletten 5mg blijven innemen gedurende een aantal maandelijkse menstruatiecycli, zoals aanbevolen door uw arts.

Gemiste dosis Primolut N

Als u een dosis Primolut N tabletten 5 mg mist, neem deze dan in zodra u zich herinnert. U hoeft het tablet niet meer te nemen als het tijd is om de volgende dosis in te nemen. Neem dus geen dubbele dosis in.

Hoe moet Primolut N worden bewaard?

U moet uw Primolut N tabletten 5mg in de blisterverpakking bewaren tot gebruik. Bewaar op een koele, droge plaats onder 30°C.

Is Primolut N zonder recept beschikaar?

Nee, Primolut N is een receptplichtig medicijn. Een recept is verkrijgbaar bij de online apotheek.