Orgametril

44,50

Menstruatieklachten kunnen verminderd worden door een geneesmiddel zoals Orgametril in te zetten. Klachten zoals onregelmatig bloedverlies, pijn in de borsten en endometriose kunnen hierdoor afnemen.

Online Apotheek

Artikel: 1 of 2 tabletten per dag Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Orgametril

De werkzame stof in Orgametril is lynestrenol. Deze stof heeft een vergelijkbare werking als die van het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid. Door het gebruik van Orgametril kunnen klachten zoals onregelmatig bloedverlies en endometriose verminderen. Soms wordt het middel ook gebruikt ter aanvulling op oestrogeentherapie tijdens de overgang. Ook kan het gebruikt worden ter behandeling van kanker van het baarmoederslijmvlies. Dient de menstruatie uitgesteld te worden? Ook dan kan Orgametril gebruikt worden.

De gebruiksaanwijzing van Orgametril

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Lees dan voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet hoe u het middel dient te gebruiken. Uw arts zal u hier bij het voorschrijven ook meer over vertellen. Hoe u het middel gebruikt hangt onder meer af van de reden waarvoor het is voorgeschreven. Over het algemeen gelden de volgende doseringen, maar het is van belang dat u altijd de aanwijzingen van uw arts hierin volgt:

  • Om de menstruatie uit te stellen kunt u het beste twee weken voor de verwachte menstruatiedatum starten. De menstruatie mag maximaal twee weken uitgesteld worden;
  • Bij abnormaal vaginaal bloedverlies dient u het middel doorgaans eerst 10 dagen achter elkaar te gebruiken, en daarna gedurende drie menstruatiecycli alleen van dag 14 tot dag 26;
  • Als u het middel gebruikt tegen ovulatiepijn kunt u het beste een dag voor de start van de cyclus beginnen met dit middel. Gebruik het daarna continu voor drie maanden;
  • Ook bij endometriose is het van belang het middel continu te gebruiken, voor minimaal zes maanden;
  • U kunt zelf kiezen op welk moment van de dag u de medicatie inneemt. Wel wordt aangeraden om hiervoor een vast tijdstip te kiezen, zodat de kans op het vergeten van een dosering kleiner is.

Mogelijke bijwerkingen

Als u start met dit middel kunt u last krijgen van maagdarmklachten, zoals diarree of misselijkheid. Deze klachten horen binnen 3 maanden te verdwijnen. Blijft u klachten houden? Overleg dan met uw arts.