Flagyl

66,95

Flagyl, met als werkzame stof Metronidazol, kan worden voorgeschreven bij infecties. Een voorbeeld hiervan is bacteriële vaginose.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 400 mg Metronidazole Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Flagyl?

Bij infecties zoals bacteriële vaginose of oorontsteking kunt u Flagyl of Metronidazol gebruiken. Flagyl is de merkmedicatie en Metronidazol is de generieke versie van dit middel. Wilt u dit gaan gebruiken? Dan kunt u een medische vragenlijst invullen via de online apotheek. Op basis van deze informatie kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit het juiste middel voor u is. Na akkoord krijgt u de medicatie doorgaans de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd.

Beschrijving

Het middel Flagyl kan gebruikt worden bij diverse aandoeningen. Vaak wordt het ingezet ter behandeling van bacteriële infecties, zoals ooronsteking, bacteriële vaginose en ontstoken doorligplekken. Flagyl is een soort antibioticum dat de bacteriegroei tegengaat. Ook ondersteunt het het immuunsysteem bij het bestrijden van de infectie.

Prijs van Flagyl in Nederland

 • Flagyl 400mg – € 66,95.
 • Metronidazole 400 mg – € 66,95.

Klik hier om Flagyl online te kopen

Ontstaan bacteriële vaginose

Is de natuurlijke zuurgraad in de vagina verstoord? Dan kan er bacteriële vaginose optreden. Hierbij wordt een bepaalde bacteriesoort te talrijk aanwezig, waardoor er een infectie ontstaat. Er kan daarbij sprake zijn van een sterk ruikende of zelfs onaangenaam ruikende witte afscheiding, maar dit is lang niet altijd het geval. De kans op deze aandoening neemt toe wanneer mensen veel seks hebben. Het wordt echter niet als seksueel overdraagbare aandoening gezien, omdat het ook kan ontstaan door andere oorzaken, zoals een vaginale douche of het gebruik van zeep rond de vagina.

Oorzaak oorontstekingen

Oorontstekingen ontstaan als de buis van Eustachius verstopt raakt. Deze buis verbindt het oor met de neus, maar als er sprake is van een verstopping krijgen bacteriën de kans om een infectie te veroorzaken. Symptomen daarbij zijn pijn, misselijkheid en gehoorverlies. Kinderen hebben er vaker last van dan volwassenen.

Ontstaan van ontstoken zweren

Ook ontstoken zweren kunnen behandeld worden met Flagyl. Die zweren kunnen ontstaan door een slechte bloedsomloop in een bepaald gebied. Hierdoor kunnen bacteriële infecties verergeren. Als er sprake is van doorligplekken zijn er vaak pijnlijke, rode kraters in de huid zichtbaar. Soms komt er pus uit en is er sprake van koorts.

Werking Flagyl

Het geneesmiddel Flagyl bevat het actieve ingrediënt metronidazol. Dit bestanddeel is een veel gekozen stof om bacteriële infecties te bestrijden. Het gaat de groei tegen van de bacteriën die de symptomen veroorzaken. Deze bacteriën hebben bepaalde stoffen nodig om de celstructuur intact te houden en om zich te kunnen vermenigvuldigen. De aanmaak van juist die stoffen wordt geremd door metronidazol. Het gevolg daarvan is dat de verspreiding van de infectie wordt geremd, waarna het immuunsysteem de resten ervan kan opruimen.

Gebruiksaanwijzing

Het is van belang dat u voor het eerste gebruik van medicatie de bijsluiter goed doorleest. Zo weet u hoe u de medicatie moet gebruiken. Het juiste gebruik van de medicatie zorgt ervoor dat die medicatie zo effectief mogelijk is. Daarnaast verkleint het juiste gebruik de kans op bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor dit middel de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts op;
 • Bij volwassenen is de standaard dosering: een eerste dosis van 800mg en vervolgens iedere acht uur een dosis van 400mg;
 • Maak de kuur altijd af zoals voorgeschreven;
 • Slik de tabletten heel door met wat water;
 • Om maagproblemen te voorkomen kunt u de medicatie het beste innemen tijdens of net na de maaltijd;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een tablet vergeten? Neem dan nooit een dubbele dosering om de vergeten dosis in te halen. Sla de vergeten tablet over en ga verder volgens uw vaste schema.

Bovenstaande is slechts een algemene richtlijn. In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijsluiter Flagyl

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit middel bijwerkingen veroorzaken. Gelukkig heeft slechts een minderheid van alle patiënten hier last van. Toch is het belangrijk om voor het eerste gebruik al op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u indien noodzakelijk direct actie ondernemen.

Van dit middel zijn de volgende bijwerkingen bekend:

 • Frequentie onbekend: diarree, verminderde coördinatie, allergische reactie, misselijkheid en overgeven, leverproblemen, verwardheid, maagzweer, bloeduitstortingen, slaperigheid, maagpijn, tandvleesbloedingen, toevallen, stoornissen in het zicht, hallucinaties, hoofdpijn, huiduitslag, veranderingen in samenstelling van urine, spierzwakte, een tintelend of verdoofd gevoel.

Bij andere medicatie

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Dit geldt niet alleen voor medicijnen op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en voor kruidensupplementen. Uw arts kan beoordelen of er sprake kan zijn van een wisselwerking. In ieder geval kan dit voorkomen bij de volledige medicatie:

 • Epilepsiemedicatie (zoals primidon, fenobarbital en feytoïne);
 • Anticoagulantia;
 • Busulfan;
 • 5-fluorouracil;
 • Ciclosporine;
 • Lithium.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet geschikt. Dit kan in ieder geval zo zijn als u last heeft (gehad) van leverproblemen enaandoeningen aan het zenuwstelsel of als u te maken heeft gehad met nierdialyse.

Is Flagyl zonder recept verkrijgbaar?

Nee, voor Flagyl is altijd een recept nodig.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Drink geen alcohol als u dit middel gebruikt, omdat die het risico op bijwerkingen sterk verhoogd. Gebruik geen alcohol gedurende de kuur en tot ten minste 48 uur na het voltooien van de kuur.

Kan dit middel de rijvaardigheid beïnvloeden?

Heeft u geen last van bijwerkingen? Dan beïnvloedt dit middel uw rijvaardigheid niet. Als u wel last heeft van bijwerkingen kunt u beter niet zelf achter het stuur stappen. Overleg met uw arts.

Kan ik allergisch zijn voor deze medicatie?

Gebruik Flagyl niet wanneer u allergisch bent voor één van de volgende ingrediënten:

 • Metronidazol;
 • Maïszetmeel;
 • Calciumwaterstoffosfaat (E341);
 • Povidon K30 (E1201);
 • Pharmacoat 615 (hdyroxypropylmethylcellulose);
 • Magnesiumstearaat;
 • Macrogol 400.