Gyno Daktarin

50,95

Gyno-Daktarin is een antischimmelmedicijn en komt in een crèmevorm. Het wordt gebruikt bij vaginale schimmelinfecties. Dit product wordt standaard geleverd met een applicator.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 0,02 Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Gyno-Daktarin?

Gyno-Daktarin wordt geleverd in de vorm van een vaginale crème die de werkzame stof miconazol bevat. Miconazol is een schimmelwerend middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van infecties met gisten en schimmels. Gyno-Daktarin producten kunnen worden gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de vagina, zoals de vaginale spruw.

Hoe werkt Gyno-Daktarin?

Gyno-Daktarin bevat als hoofdbestanddeel miconazol, een schimmelwerend geneesmiddel voor de behandeling van gist- en schimmelinfecties. Het geneesmiddel wordt gebruikt om schimmelinfecties van de vagina, zoals vaginale spruw, te behandelen.

Miconazol doodt gisten en schimmels door zich te bemoeien met hun celmembranen. Deze medicatie werkt door de productie van de stof ergosterol te stoppen. De verstoring van de ergosterolproductie tast het celmembraan aan, waardoor er gaten in het celmembraan ontstaan.

De celmembranen zijn van vitaal belang voor het overleven van de schimmels. Ze voorkomen dat vreemde stoffen de cellen binnendringen en tegelijkertijd voorkomen ze dat er vreemde stoffen uit de inhoud van de cellen lekken. Omdat miconazol gaten in de celmembranen veroorzaakt, lekken essentiële componenten van de schimmelcellen uit. Hierdoor sterven de schimmels en de infectie wordt behandeld.

Miconazol heeft enkele antibacteriële eigenschappen en doodt bepaalde bacteriën die ook aanwezig kunnen zijn in de infectie.

Gyno-Daktarin vaginale crème wordt op de vagina gebruikt voor de behandeling van candidose en andere schimmelinfecties. Dit type van infectie veroorzaakt ontsteking en afscheiding uit de vagina, bekend als de vaginale spruw. Door het geneesmiddel in de vagina in te brengen, kan miconazol direct inwerken in het gebied waar de infectie zich voordoet. Het kan ook worden toegepast op de buitenste vagina of vulva om schimmelinfectie in het gebied te behandelen. De bijbehorende jeuk wordt dan verlicht.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Gyno-Daktarin?

Gyno-Daktarin is nuttig bij de behandeling van vaginale infecties veroorzaakt door schimmels of gisten. Het is de behandeling van vaginale infecties die zeer snel werkt.

Prijs Gyno-Daktarin in Nederland

  • 1 tube – € 50,95.

Klik hier om Gyno-Daktarin online te kopen

Hoe gebruik ik Gyno-Daktarin?

Gyno-Daktarin vaginale crème is een behandeling tegen vaginale schimmelinfecties. Uw arts kan u vragen om de crème één keer per dag in uw vagina in te brengen gedurende maximaal 10 of 14 dagen, of twee keer per dag gedurende 7 dagen. Volg altijd de aanwijzingen van uw arts op.

Gebruik de applicator om de crème in uw vagina in te brengen. Volg de instructies in de bijsluiter van het geneesmiddel.

De crème kan ook tweemaal daags in de vulva en omgeving worden aangebracht om de infectie buiten de vagina te behandelen. Volg de instructies van uw arts.

Was uw handen grondig voor en na het gebruik van de crème.

Gyno-Daktarin producten geven geen vlekken op de kleding, maar u moet tijdens de behandeling een licht maandverband gebruiken. Dit moet omdat het geneesmiddel uit de vagina kan lekken. Het is veilig om Gyno-Daktarin tijdens uw menstruatie te gebruiken.

Het is belangrijk dat u het voorgeschreven gebruik van de medicijnen beëindigt. Ook als u zich beter begint te voelen. Dit zorgt ervoor dat de infectie volledig wordt behandeld en vermindert de kans dat de infectie terugkomt.

Gyno-Daktarin dosering

De Gyno-Daktarin vaginale crème moet eenmaal daags gedurende 10 tot 14 dagen of tweemaal daags gedurende 7 dagen in de vagina worden ingebracht.

Bijwerkingen & voorzorgsmaatregelen

Geneesmiddelen en hun mogelijke bijwerkingen hebben een verschillend effect op individuele gebruikers. Niet iedereen die Gyno-Daktarin producten gebruikt, zal mogelijke bijwerkingen ondervinden.

De meest voorkomende bijwerkingen van Gyno-Daktarin zijn onder andere de volgende:

  • Vaginale jeuk en branderig gevoel;
  • Vaginale ongemakken.

De meest voorkomende bijwerkingen van Gyno-Daktarin zijn onder meer de volgende:

  • Bekkenkrampen;
  • Huiduitslag.

Informeer uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waarvan u denkt dat deze verband houden met uw gebruik van Gyno-Daktarin.

Gyno-Daktarin mag niet bij kinderen worden gebruikt. Gyno-Daktarin mag niet worden gebruikt door personen die allergisch zijn voor Gyno-Daktarin of een van de bestanddelen ervan.

Als u het gevoel heeft dat u een allergische reactie heeft ervaren, stop dan met het gebruik van het geneesmiddel en informeer uw arts direct.

Gyno-Daktarin moet tijdens de zwangerschap voorzichtig worden gebruikt en alleen als het verwachte voordeel voor de zwangere vrouw groter is dan de mogelijke risico’s voor de zich ontwikkelende baby. Vraag uw arts om medisch advies.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel in de moedermelk terechtkomt. Het moet met voorzichtigheid worden gebruikt door moeders die borstvoeding geven. Vraag uw arts om advies voordat u borstvoeding geeft.

Deel met uw arts een lijst met alle medicijnen die u momenteel gebruikt voordat u Gyno-Daktarin gaat gebruiken. Neem contact op met uw arts voordat u een nieuw geneesmiddel gaat gebruiken om er zeker van te zijn dat de combinatie veilig is.

Bijsluiter Gyno-Daktarin

Gyno-Daktarin online?

Gyno-Daktarin kunt u veilig online kopen bij de online arts. U dient eerst een online consult te hebben met een arts voordat uw bestelling wordt geleverd. Het online consult zorgt ervoor dat Gyno-Daktarin de juiste medicatie is voor uw medische toestand.