Andriol

146,60

Het geneesmiddel Andriol kan worden voorgeschreven aan mannen die zelf te weinig testosteron aanmaken. Met behulp van dit middel wordt de hoeveelheid van dit hormoon in het lichaam aangevuld.

Online Apotheek

Artikel: Andriol 40 mg 60 capsules testosteronundecanoaat Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Werking van Andriol

De werkzame stof in dit middel is testosteronundecanoaat, wat in het lichaam wordt omgezet in testosteron. Hierdoor wordt een tekort aan testosteron aangevuld. In het mannenlichaam wordt dit hormoon doorgaans vooral aangemaakt in de zaadballen. Testosteron zorgt ervoor dat het lichaam secundaire geslachtskenmerken krijgt, zoals baardgroei en een lagere stem. Als het lichaam te weinig van het hormoon aanmaakt, kan dit dus leiden tot afwijkingen in die eigenschappen. Het slikken van een aanvullend middel kan die afwijkingen verkleinen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een testosterontekort. Soms is er sprake van een verminderde werking van de zaadballen. In andere gevallen wordt het veroorzaakt door een stoornis in de hypofyse (een deel van de hersenen).

Gebruiksaanwijzing van Andriol

Andriol wordt pas voorgeschreven wanneer uit twee afzonderlijke metingen naar voren komt dat er weinig testosteron in het bloed zit. Daarbij moet er sprake zijn van klachten zoals weinig zin in seks, een erectiestoornis, onvruchtbaarheid of vermoeidheid. Ook depressies en botafbraak kunnen voorkomen. Andriol wordt geleverd in zachte, glanzende capsules van 40 mg testosteronundecanoaat. Doorgaans is de aanbevolen startdosering 3 of 4 capsules per dag. Na een week of drie kan dan geleidelijk naar een lagere onderhoudsdosering overgeschakeld worden. Meestal blijft dit dan een dosering van 1 tot 3 capsules per dag. Het is van belang dat deze tijdens de maaltijd worden ingenomen en heel worden doorgeslikt met wat water. Neem de helft van de dosering ’s morgens in en de andere helft in de avond. Slikt u een oneven aantal capsules? Neem dan in de ochtend de grootste dosering in en in de avond de kleinste.

Bijwerkingen Andriol

Net zoals elk ander geneesmiddel kan ook Andriol bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt hiermee te maken, maar het is wel aan te raden om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Lees hiervoor de bijsluiter. Ervaart u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen? Schakel dan direct een arts in.