Condyline

77,45

Condyline is een medicijn tegen genitale wratten. Het is verkrijgbaar met 0,5% podofyllotoxine. Dit medicijn is van het merk Takeda en laat wratten verdwijnen sneller verdwijnen.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Condyline Takeda Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Condyline?

Condyline is een medicijn dat de werkzame stof podophyllotoxine in een sterkte van 0,5% bevat. Het is een vloeistof beschikbaar in een 3,5 ml fles en wordt geleverd met een voorraad plastic applicatorsticks.

Condyline was een van de eerste medicijnen die werd goedgekeurd voor de behandeling van genitale wratten. Dit is een infectie die vaak voorkomt bij seksueel actieve mannen en vrouwen. Hoewel de infectie geen levensbedreigende complicaties met zich meebrengt, zijn de symptomen ervan pijnlijk en zeer besmettelijk. Condyline gebruikt podophyllotoxine als actief bestanddeel. Dit is een medicijn dat wordt geëxtraheerd uit de wortels van de Podophyllum plant, van Indiase oorsprong. Hoewel de genitale wrattenbesmetting het meest voorkomt bij jonge, seksueel actieve volwassenen, kunnen oudere mensen de ziekte ook oplopen. Condyline heeft bewezen ook in die gevallen een effectieve behandeling te zijn.

Waar wordt Condyline voor gebruikt?

Condyline is een actuele cutane oplossing die gebruikt wordt voor de behandeling van genitale wratten. Cutane betekent ‘aantasting van de huid’.

Het werkzame bestanddeel is podophyllotoxine, dat voorkomt dat wratten groeien of zich splitsen. Condyline is een populaire en effectieve behandeling met een goed slagingspercentage, die vaak binnen drie dagen de genitale wratten verbetert. Condyline is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met onze online service kunt u Condyline bestellen zonder dat u persoonlijk naar een dokter hoeft te gaan.

Hoe weet u wanneer u genitale wratten hebt?

Genitale wratten worden veroorzaakt door een infectie van HPV, het menselijke papillomavirus. Wratten zijn kleine groeisels die rond de penis, vagina of anus verschijnen. Ze worden meestal verspreid tijdens vaginale of anale seks, maar kunnen ook worden overgedragen door niet-penetrerend contact. Het is altijd aan te raden om bij de eerste uitbraak van genitale wratten een vermoeden van genitale wratten te krijgen die door uw huisarts of tandvleespolikliniek worden gediagnosticeerd.

Hoewel wratten niet pijnlijk zijn, willen veel patiënten ze toch verwijderen met behandelingen zoals Condyline. HPV is één van de gemeenschappelijkste seksueel overgebrachte besmettingen – de studies tonen aan dat de helft alle mensen die seksueel actief zijn in een bepaald stadium met HPV zullen worden besmet. Genitale wratten komen iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe werkt Condyline?

Condyline 0,5% is een heldere actuele oplossing met podofyllotoxine. Bij toepassing op wratten komt podofyllotoxine in de kernen van de geïnfecteerde cellen terecht. Het richt zich op het vermogen van de cellen om zich te delen en te vermenigvuldigen, waardoor de wratten niet kunnen groeien. Wanneer de bestaande wrattencellen afsterven, worden ze vervangen door gezonde huidcellen. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen een branderig gevoel bij het aanbrengen zijn, en soms pijn of roodheid in het getroffen gebied.

Bijwerkingen Condyline

  • ontstoken eikel of voorhuid;
  • irritatie aan de vagina;
  • roodheid;
  • blijvende jeuk;
  • branderig gevoel;
  • zweertjes.

Lees voor alle bijwerkingen de bijsluiter door.

Bijsluiter Condyline

Wie kan Condyline gebruiken?

Mannen en vrouwen ouder dan 18 jaar gebruiken Condyline 5 mg/ml maar moeten zich laten adviseren door een expert. Kinderen en mensen onder de 18 jaar mogen deze oplossing niet gebruiken. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven komen ook niet in aanmerking, evenals mensen met een allergie voor podophyllotoxine.

Hoe lang duurt het om resultaten te zien?

Deze resultaten zijn meestal voor het eerst zichtbaar na drie dagen, en na ongeveer vier weken zullen de wratten volledig verdwijnen. De wratten kunnen wit worden voordat ze verdwijnen. Condyline mag alleen worden gebruikt als een externe behandeling – niet toepassen op zacht slijmvliesweefsel zoals de anus of vagina. Volg altijd de aanwijzingen op.

Condyline kan HPV niet volledig behandelen. Het lichaam heeft echter de neiging om zich na verloop van tijd van de infectie te ontdoen. Bepaalde stammen van HPV kunnen uiteindelijk leiden tot een ernstigere ziekte, maar dit is anders dan de stam die genitale wratten veroorzaakt. De wratten kunnen nog steeds worden overgedragen tijdens het gebruik van Condyline, dus neem voorzorgsmaatregelen zoals het gebruik van bescherming en het wassen van gedeeld seksspeelgoed tussen de gebruiksfasen.

Waarom kiezen voor de online arts?

Vraagt u zich af waar u de Condyline-oplossing kunt aanschaffen? Dan kan via de online arts. Wat biedt deze online apotheek:

  • Snelle levering – bestel voor 16.00 uur en ontvang uw behandeling zo snel mogelijk de volgende dag;
  • Gratis online consultatie bij een van onze geregistreerde GMC-artsen;
  • Discrete verpakkingen en vertrouwelijke service – er is geen logo van een merk of apotheek op de verpakking. Dit betekent dat u uw behandeling overal kunt laten bezorgen;
  • Alleen echte receptgeneesmiddelen beschikbaar;
  • Goedgekeurde medicijnen.

Wat zijn de voordelen van Condyline?

De symptomen van uitwendig optredende genitale wratten zijn het meest besmettelijk. In meer dan 60% van de gevallen brengen deze uitwendige uitbraken de ziekte over op een andere persoon in één enkel onbeschermd seksueel contact. Condyline is gemakkelijk aan te brengen op deze uitwendige symptomen en controleert de besmettelijkheid ervan binnen de eerste drie dagen na de toepassing. Met een goede toediening kan deze oplossing de symptomen van genitale wratten binnen 4 weken verhelpen. Het maakt gevaarlijke chirurgische methoden zoals cryotherapie en elektrocauterisatie overbodig en stelt patiënten in staat om het behandelingsproces te controleren.

Condyline alternatieven

Het enige niet-medische alternatief voor de Condyline-oplossing is het fysiek verwijderen van de wratten. Dit wordt vaak alleen gebruikt in ernstiger gevallen wanneer alle medicinale mogelijkheden zijn uitgeput. U zult met uw huisarts moeten praten voor meer informatie.

De andere alternatieven voor de behandeling van genitale wratten zijn Warticon crème en Aldara crème – een behandeling die alleen op recept verkrijgbaar is. Aldara stimuleert het immuunsysteem om het virus te bestrijden en helpt genitale wrattenuitbraken te verdwijnen, meestal binnen ongeveer 2-4 maanden. Warticon crème bevat hetzelfde ingrediënt als Condyline, maar het wordt over het algemeen beschouwd als makkelijker aan te brengen voor vrouwen.