Aldara

131,50

Aldara is een medicijn van het merk MEDA. Het bevat de werkzame stof imiquimod en wordt gebruikt tegen genitale wratten.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Aldara genitale wratten Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Aldara?

Deze medicatie wordt gebruikt om genitale wratten te behandelen. Dankzij deze behandeling van de aandoeningen kan de complicaties verminderen. Imiquimod is de werkzame stof in Aldara. Deze werkzame stof behoort tot een groep van geneesmiddelen die immuunresponsmodificatoren worden genoemd. Hierdoor wordt het immuunsysteem geactiveerd, zodat deze abnormale huidgroei tegen te gaan. Dit product wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen onder de 12 jaar, tenzij specifiek voorgeschreven door uw arts.

U kunt dit medicijn aanschaffen via de online apotheek. Daarnaast kunt u ook kiezen voor levering aan huis.

Samenstelling van Aldara

Elk zakje bevat 12,5 mg imiquimod in 250 mg room (5 %). 100 mg room bevat 5 mg imiquimod.

Hoe gebruikt u Aldara?

Lees de bijsluiter van uw apotheker voordat u de imiquimod gaat gebruiken en telkens wanneer u een nieuwe vulling krijgt. Als u vragen heeft, stel ze dan aan uw arts of apotheker.

Gebruik deze medicatie alleen op de huid. Breng deze medicatie aan op de aangetaste zone(s) volgens de aanwijzingen van uw arts, meestal vlak voor u gaat slapen voor de nacht. Als u de wegwerppakketten eenmalig gebruikt, gebruik dan een nieuw pakje voor elke dosis. Als u de pomp gebruikt, prepareert u de pomp voor het eerste gebruik volgens de aanwijzingen.

De stappen voor gebruik van Aldara:

 1. Voordat u de pomp aanbrengt, was uw handen en het te behandelen gebied met milde zeep en water;
 2. Droog het gebied goed af;
 3. Breng een dun laagje medicatie aan op de aangetaste zone(s), zoals aangegeven, en wrijf het in;
 4. Was uw handen met water en zeep na elke toepassing;
 5. Bedek het behandelde gebied niet met verband of waterdichte bekledingen. U kunt het gebied echter wel bedekken met katoenen gaas;
 6. Laat de crème ’s nachts aanstaan, meestal voor ongeveer 8 uur bij behandeling van actinische keratoses of basaalcelcarcinoom, of 6 tot 10 uur voor wratten;
 7. Niet douchen of baden tijdens deze tijd. In de ochtend, was het behandelde gebied met zeep en water om de room te verwijderen;
 8. Laat de imiquimod crème niet langer dan voorgeschreven inwerken.

Bijwerkingen Aldara

Geneesmiddelen en hun mogelijke bijwerkingen kunnen mensen op verschillende manieren beïnvloeden. De volgende bijwerking kunnen voorkomen:

 • Jeuk, irritatie, pijn of verbranding op de plaats van toepassing;
 • Roodheid en ontsteking van de huid op de plaats van aanbrengen;
 • Erosie, schilferen of zwelling van de huid op de plaats van aanbrengen;
 • Schuren en korstvorming van de huid op de plaats van aanbrengen;
 • Tintelende gewaarwordingen op de plaats van aanbrengen;
 • Ulceratie op de plaats van toepassing;
 • Haaruitval rond de plaats van aanbrengen;
 • Toename of afname van de pigmentatie van de huid op de plaats van aanbrengen – dit kan permanent zijn;
 • Misselijkheid;
 • Griepachtige symptomen;
 • Pijn in spieren of gewrichten;
 • Hoofdpijn;
 • Opgezwollen klieren;
 • Infecties;
 • Moeilijkheid of pijn bij vrouwen die behandeld worden voor genitale wratten. Raadpleeg uw arts als u dit ervaart.

Dosering Aldara

Aldara wordt gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Uw arts zal vertellen waar u Aldara crème dient aan te brengen, hoe vaak en hoe lang u deze moet aanbrengen voor uw aandoening. Het wordt aangeraden om Aldara vlak voor het slapen aan te brengen. Daarnaast moet u ook voldoende crème aanbrengen om het behandelingsgebied te bedekken. Praat met uw arts als uw aandoening na de behandeling weer verschijnt.

Aldara bijsluiter

Belangrijkste feiten over Aldara crème

Aldara crème is alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar.

U brengt de crème voor het slapen gaan aan op de aangetaste plaats en wast de crème ’s morgens af. Voor genitale wratten moet de crème 6 tot 10 uur worden gebruikt en voor basaalcelcarcinoom 8 uur.

U past drie keer per week Aldara crème toe voor genitale wratten of actinische keratosen, en vijf keer per week voor basaalcelcarcinoom. Volg de onderstaande instructies.

Als u genitale wratten behandelt, houd er dan rekening mee dat Aldara crème condooms en diafragma’s kan beschadigen. Hierdoor zijn ze minder effectief in het voorkomen van zwangerschap en SOA’s. Het is het beste om te voorkomen dat u seks hebt terwijl u genitale wratten behandelt.

Terwijl u Aldara crème gebruikt, zal het behandelde gebied er waarschijnlijk merkbaar anders uitzien dan uw normale gezonde huid totdat deze genezen is.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn jeuk, roodheid, irritatie, branderig gevoel of pijn bij het aanbrengen van de crème.

Is Aldara zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Aldara is een receptplichtig medicijn. Een recept is verkrijgbaar via de online apotheek.