Telfast

53,65

Wat is Telfast?

Telfast is een medicijn dat gebruikt kan worden bij hooikoorts, allergische rhinitis en netelroos. Het middel wordt gemaakt door farmaceutisch bedrijf Sanofi.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 120 mg en 180 mg Telfast Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Telfast informatie

Via de online apotheek kunt u een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze vragenlijst kan een gekwalificeerd arts beoordelen of dit middel inderdaad voor u geschikt is. Na akkoord wordt er een recept uitgeschreven en kunt u direct een bestelling plaatsen. Doorgaans heeft u de bestelling dan de eerstvolgende werkdag al in huis.

Beschrijving

Telfast kan gebruikt worden om de symptomen van verschillende allergische reacties te verlichten. Het werkt onder andere bij allergische rhinitis, hooikoorts en allergische huidreacties (bijvoorbeeld chronische idiopathische urticaria). Door het middel één keer per dag te gebruiken treedt er snelle verlichting op de van de symptomen.

Kenmerken hooikoorts

Bij hooikoorts is er sprake van ontstoken of opgezwollen luchtwegen en een geïrriteerde, droge keel. Symptomen treden vooral in de lente op, doordat er dan veel pollen in de lucht zweven. Het lichaam ziet in de pollen onterecht een gevaar, waardoor er een ontstekingsreactie optreedt. Daarom geeft het lichaam de stof histamine af, die zorgt voor de kenmerkende hooikoortssymptomen.

Prijs van Telfast in Nederland

 • 30 Tabletten – € 53,65.

Klik hier om Telfast online te kopen

Kenmerken chronische idiopathische urticaria

De aandoening chronische idiopathische urticaria is beter bekend onder de naam netelroos. Ook dit is een soort allergische reactie, die wordt veroorzaakt door histamine. De triggers voor deze reactie verschillen per persoon, maar pollen, stofmijt en bepaalde voedingsstoffen zijn veel voorkomende oorzaken. Als reactie ontstaat er jeukende uitslag van bultjes die met vocht gevuld kunnen zijn.

Triggers voorkomen

Het is onbekend waardoor sommige mensen wel last krijgen van allergieën en anderen niet. Omstandigheden in de jeugd kunnen een rol spelen en ook erfelijkheid kan van invloed zijn. Komen er in de familie veel allergieën voor? Dan is de kans groter dat u zelf ook last heeft van een allergie. Het kan helpen om prikkels te vermijden die de symptomen kunnen triggeren. Helaas kan dat niet altijd. In dat geval kan medicatie helpen. Een voorbeeld hiervan is Telfast. Dit middel bevat fexofenadine, een soort antihistaminicum. Door deze stof wordt de werking van histamine geremd en wordt de ontstekingsreactie minder sterk. Hierdoor nemen ook de klachten af.

Is Telfast zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor het eerste gebruik van medicatie altijd eerst de bijsluiter goed door. Hierin vindt u onder meer informatie over de juiste wijze van gebruik. Die juiste manier van gebruik zorgt ervoor dat de medicatie het maximale effect kan bereiken en de kans op bijwerkingen verkleinen.

Over het algemeen geldt voor dit middel de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts;
 • De gebruikelijke dosering bij allergische rhinitis en hooikoorts is 1 keer per dag 1 tablet van 120 g;
 • De gebruikelijke dosering bij netelroos is 1 keer per dag 1 tablet van 180 g;
 • Uw arts kan aangeven hoe lang u dit middel dient te gebruiken;
 • Slik de tabletten heel door en neem ze voor de maaltijd in met wat water;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla de vergeten dosis dan over en ga verder volgens uw vaste schema.

Bovenstaande is slechts een richtlijn. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht wat betreft gebruik. Raadpleeg uw arts of apotheker als u hier nog vragen over heeft.

Bijwerkingen

Net als ander geneesmiddelen kan ook Telfast bijwerkingen geven. Het is van belang om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van die mogelijke bijwerkingen, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals zwelling in gezicht, lippen of keel en ademhalingsmoeilijkheden.

Verder kan Telfast de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): sufheid, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): slaperigheid;
 • Onbekende frequentie: nervositeit, slapeloosheid, onregelmatige hartslag, diarree, huiduitslag, jeuk.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen en meer informatie daarover.

Bij andere medicatie

Stel uw arts ervan op de hoogte welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben, waardoor de medicatie minder of anders werkt dan zou moeten. Zo zijn er bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van maagklachten en indigestie die de werking van Telfast kunnen beïnvloeden. Wacht daarom minimaal 2 uur tussen het innemen van Telfast en medicatie tegen maagklachten.

Bij andere aandoeningen

Het is ook van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. Het kan zijn dat deze medicatie niet geschikt is. Wees in ieder geval extra voorzichtig als u een hartaandoening heeft, of last van nier- of leverproblemen. Daarnaast is dit geneesmiddel mogelijk niet geschikt voor ouderen.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over dit geneesmiddel.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, alcohol hoort de werking van deze medicatie niet te beïnvloeden.

Kan dit middel mijn rijvaardigheid beïnvloeden?

Nee, dit middel hoort de rijvaardigheid niet te beïnvloeden. Stap echter niet achter het stuur wanneer u last heeft van ernstige bijwerkingen. Schakel in dat geval een arts in.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Dan wordt gebruik van dit middel afgeraden. Vertel het uw arts daarom altijd als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Mogelijk kan er een ander middel voorgeschreven worden.

Hoe bewaar ik deze medicatie?

Bewaar dit middel op kamertemperatuur. Zorg er daarnaast altijd voor dat geneesmiddelen buiten bereik van kinderen bewaard worden.

Kan ik allergisch zijn voor Telfast?

Dit middel bevat de volgende ingrediënten:

 • Fexofenadine hydrochloride;
 • Microkristallijne cellulose;
 • Croscarmellose natrium;
 • Gepregelatinieerd maïszetmeel;
 • Magnesiumstearaat;
 • Povidon;
 • Hypromellose;
 • Titaniumdioxide (E171);
 • Colloïdaal watervrij silicium;
 • Macrogol;
 • IJzeroxide roze en geel (E172).

Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor een van bovenstaande bestanddelen.