Rhinolast

64,45

Zoekt u een middel dat de symptomen van hooikoorts kan verlichten? De Rhinolast neusspray bevat een antihistaminicum, dat de klachten kan tegengaan. Als u dit middel wilt gaan gebruiken, kunt u een medische vragenlijst van uw online apotheek invullen. Een gekwalificeerd arts beoordeelt vervolgens uw aanvraag. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen en doorgaans heeft u de medicijnen dan de eerstvolgende werkdag al in huis.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Rhinolast neusspray Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Rhinolast wordt geproduceerd door het farmaceutisch bedrijf Meda. Het is een neusspray die gebruikt kan worden tegen hooikoortssymptomen. In de spray zit een antihistaminicum. Door het middel twee keer per dag te gebruiken nemen de symptomen af, waarbij iedere dosis tot wel 12 uur verlichting biedt. Hoe lag het middel gebruikt dient te worden hangt af van de ernst van de klachten en de frequentie waarin u er last van heeft.

Herkennen van hooikoorts

Hooikoorts is een allergie die vaak voorkomt. In Nederland hebben bijna een miljoen mensen last van hooikoorts. De aandoening ontstaat wanneer u in aanraking komt met pollen of stuifmeelkorrels. Die triggeren een allergische ontstekingsreactie. Kenmerkende symptomen daarvan zijn zwelling rond de ogen en de luchtwegen, een loopneus, niezen en irritatie van mond en keel. Onduidelijk is waarom de een wel last van hooikoorts heeft en de ander niet. Erfelijkheid lijkt een rol te spelen. Ook andere factoren kunnen van invloed zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan blootstelling aan irriterende stoffen, zoals rook tijdens de jeugd. De klachten ontstaan wanneer ons lichaam een te sterke reactie op de pollen. Dan ziet het de stoffen als een infectie, die het immuunsysteem te lijf moet gaan. Daarvoor wordt de stof histamine vrijgegeven. De ontstekingsreactie die daardoor volgt, levert de kenmerkende klachten van hooikoorts op.

Prijs van Rhinolast in Nederland

 • 1 Neusspray – € 64,45.

Klik hier om Rhinolast online te kopen

Werking Rhinolast

In de Rhinolast neusspray zit het actieve bestanddeel azelastine. Azelastine is een antihistaminicum, dat ervoor zorgt dat de receptoren die reageren op histamine worden geblokkeerd. Omdat histamine verantwoordelijk is voor de ontstekingsreactie, blijft die reactie door de aanwezigheid van azelastine. De symptomen van hooikoorts verdwijnen hierdoor en kunnen zelfs voorkomen worden.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u nieuwe medicatie gebruiken? Lees dan altijd eerst goed de bijsluiter door. Hierin vindt u meer informatie over het gebruik van het geneesmiddel. Wanneer u de medicijnen op de juiste wijze gebruikt, kan de medicatie het maximale effect bereiken. Daarnaast wordt de kans op bijwerkingen hierdoor kleiner.

Rhinolast heeft over het algemeen de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts goed op;
 • Over het algemeen is de dagelijkse dosering twee keer per dag een verstuiving in ieder neusgat;
 • Verspreid de doseringen zoveel mogelijk over de dag, bijvoorbeeld één keer ’s ochtends en één keer ’s avonds;
 • Snuit uw neus voordat u de spray gaat gebruiken;
 • Verwijder de dop;
 • Pomp een paar keer met de spuit, totdat er nevel uitkomt;
 • Houd het hoofd overeind en zet de neusspray in een neusgat;
 • Druk het pompje een keer in en doe dit vervolgens ook bij het andere neusgat;
 • Maak na gebruik de spuit schoon met een tissue;
 • Plaats de dop weer op de neusspray;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een dosering vergeten? Gebruik dan nooit een dubbele dosis om de vergeten dosering in te halen. Sla die vergeten dosis over en ga verder volgens uw vaste schema.

In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen met zich meebrengen. Dat geldt ook voor Rhinoplast. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat noodzakelijk is snel actie ondernemen. Zoek in ieder geval direct medische hulp wanneer u symptomen van een allergische reactie herkent, zoals ademhalingsproblemen en huiduitslag.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen geven:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): een onaangename smaak, vooral wanneer u het hoofd niet rechtop houdt bij het spuiten van de spray;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): niezen, bloedneus, milde irritatie van de neus;
 • Bijna nooit (bij 1 op de 10.000 mensen of minder): overgevoeligheid.

Bovenstaande is een samenvatting. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden.

Bijsluiter Rhinolast

Bij andere medicatie

Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Daarom is het belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor medicatie die vrij verkrijgbaar is en voor kruidenpreparaten. Bij een aanvraag via de online apotheek kunt u dit vermelden in de medische vragenlijst. Zo kan de arts beoordelen of er sprake kan zijn van zo’n mogelijke wisselwerking.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat de arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen kan het zijn dat dit middel niet de beste keuze is, of zelfs niet geschikt is voor u. In dat geval zal uw arts op zoek gaan naar mogelijke alternatieven.

Is Rhinolast zonder recept verkrijgbaar?

Nee. Rhinolast zonder recept is niet mogelijk!

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, alcohol heeft geen invloed op de werking van dit medicijn.

Kan dit middel de rijvaardigheid beïnvloeden?

Nee, dit middel hoort de rijvaardigheid niet te beïnvloeden. Heeft u echter last van ernstige bijwerkingen, die wel van invloed kunnen zijn op de rijvaardigheid? Stap dan niet zelf achter het stuur en raadpleeg uw arts.

Mag ik deze medicatie gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Het kan zijn dat dit middel niet geschikt is als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Raadpleeg uw arts voordat u dit middel gaat gebruiken.

Kan ik allergisch zijn voor Rhinolast?

Rhinolast bevat de volgende bestanddelen:

 • Azelastine hydrochloride;
 • Hypromellose;
 • Citroenzuur;
 • Dinatriumedetaat;
 • Dinatriumfosfaat;
 • Natriumchloride;
 • Gezuiverd water.

Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor een van bovenstaande ingrediënten.