Propecia

102,95

Propecia is een medicijn dat voorgeschreven wordt bij klassieke mannelijke kaalheid. Hierdoor wordt het terugrekken van de haargrens verminderd en het bevordert het behoud van uw haar.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 1 milligram Finasteride Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Propecia?

Finasteride, dat verkocht wordt onder de merknaam Propecia, is een behandeling voor mannelijke kaalheid. Dit is een genetische aandoening die ervoor zorgt dat testosteron wordt omgezet in een ander hormoon. Propecia zorgt voor bevordering van het behoud van het haar kan het kalende proces stoppen.

Hoe effectief is Propecia?

Voor iedereen die genetisch gevoelig is voor mannelijke kaalheid, kan Propecia zeer effectief zijn. Een belangrijk gegeven is dat het elke dag wordt ingenomen. Een studie toonde aan dat het actieve ingrediënt in Propecia, bekend als Finasteride, tot 64% van de DHT conversie blokkeert.

Welke dosis moet ik kiezen?

Deze behandeling wordt genomen in de vorm van één enkele 1mg tablet. Propecia kan genomen worden met een groot glas water. Dit dient te elke dag op hetzelfde moment te gebeuren om een gelijke hoeveelheid van het geneesmiddel in uw systeem te houden. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen.

Raadpleeg uw arts als u meer informatie wenst.

Hoe lang duurt het voordat Propecia werkt?

U kunt verwachten dat u binnen 3 maanden na inname van Propecia een verschil in haardichtheid zult merken. Door de geminiaturiseerde aard van het haar kan het echter langer duren. Ga dan gewoon door met het nemen van de medicatie, omdat het in sommige gevallen tot 12 maanden kan duren voordat de volledige effecten zichtbaar zijn.

Als u na 12 maanden geen verschil hebt gemerkt, maak dan een afspraak met uw huisarts om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen Propecia en Finasteride?

Finasteride is de generieke versie van Propecia en als zodanig is Finasteride goedkoper aan te schaffen dan Propecia. Het enige andere verschil tussen Propecia en Finasteride is de inactieve bindmiddelen die het geneesmiddel in pilvorm bij elkaar houden.

Kan ik Propecia met andere haaruitvalbehandelingen gebruiken?

Gecombineerde therapie kan gunstig zijn voor veel mannen die lijden aan mannelijke kaalheid. Sommige mannen kiezen er ook voor om een derde behandeling te gebruiken, zoals cafeïne shampoo of haarsupplementen. Het is zeker aan te raden om met een gezondheidswerker te praten voordat u begint met andere reguliere supplementen.

U kunt een gratis afspraak maken met een online arts om uw mogelijkheden te bespreken en hoe een gecombineerde behandeling tegen haaruitval het beste voor u kan werken.

Wat zijn de bijwerkingen van Propecia?

De bijwerkingen van deze behandeling kunnen bestaan uit een verminderde geslachtsdrift, erectiestoornissen, tepelaandoeningen en abnormale ejaculatie. In een kleine minderheid van de gevallen kunnen ernstiger bijwerkingen worden ervaren, maar neem direct contact op met uw arts in geval van deze bijwerkingen.

Om meer te weten te komen over de mogelijke bijwerkingen, leest u de bij de behandeling geleverde bijsluiter voor de patiënt. Als u ergens niet zeker van bent of als u vragen heeft, neem dan contact op met uw arts.

Bijsluiter Propecia

Hoe werkt Propecia?

Mannen die lijden aan mannelijke kaalheid zullen merken dat hun lichaam het testosteron omzet in een hormoon, genaamd DHT. Dit hormoon blokkeert vitale voedingsstoffen uit het bereiken van het haar waardoor haaruitval na verloop van tijd. Het actieve ingrediënt in Propecia, bekend als Finasteride, werkt door het blokkeren van dit proces, dat op zijn beurt vertraagt.

Waarom kiezen voor Propecia?

Onderzoek toont aan dat Propecia effectief is bij 9 van de 10 mannen met een licht tot matig mannelijk kaalheidspatroon. Bovendien is aangetoond dat het een verbetering van 47% van het aantal anagene haren.

Wanneer mag Propecia niet worden gebruikt?

U moet Propecia niet gebruiken als u:

  • een vrouw bent. Propecia is niet bedoeld voor gebruik door vrouwen en kan schadelijk zijn voor een ongeboren kind;
  • allergisch bent voor Propecia of enig ander geneesmiddel dat finasteride bevat.

Gemiste dosis van Propecia

Als u een dosis Propecia 1 mg mist, neem deze dan in zodra u het zich herinnert. Is het al tijd voor de volgende dosis? Sla dan de gemiste dosis over. Neem geen dubbele dosis.

Hoe moet Propecia worden opgeslagen?

Bewaar uw Propecia 1 mg tabletten in hun blisterverpakking. Bewaar ze ook altijd op een koele, droge plaats waar de temperatuur onder de 30°C blijft. Uit de buurt van direct zonlicht houden.

Kan ik Propecia zonder recept verkrijgen?

Nee, Propcia behoort tot receptplichtige medicijnen tegen kaalheid. Een recept is eventueel verkrijgbaar via de online apotheek.