Arcoxia

71,70

Arcoxia is een ontstekingsremmende pijnstiller en wordt voorgeschreven voor verschillende doeleinden. Deze medicatie is verkrijgbaar in 30, 60 en 90 mg etoricoxib tabletten.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - etoricoxib 30, 60 en 90 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Arcoxia?

Arcoxia tabletten bevatten een actief ingrediënt genaamd etoricoxib. Het wordt voorgeschreven door artsen om symptomen te verlichten van jicht, tandheelkundige pijn, spier- en gewrichtspijn, sommige vormen van artritis en andere vormen van ontsteking.

Etoricoxib wordt geclassificeerd als een “niet-steroïde anti-inflammatoire medicatie” (NSAID). Het is gerelateerd aan andere ontstekingsremmende medicijnen zoals aspirine en ibuprofen. Er wordt gedacht dat het minder snel tot maagklachten leidt dan sommige andere ontstekingsremmers.

Hoe Arcoxia te nemen?

Zorg ervoor dat u de bijgevoegde bijsluiter volledig hebt gelezen voordat u begint met uw kuur van Arcoxia-tabletten. Deze bijsluiter is ook onderaan deze pagina te vinden. Arcoxia is verkrijgbaar in sterktes van 30mg, 60mg, 90mg en 120mg etoricoxib per tablet. De effecten zijn relatief langdurig, dus u hoeft slechts één tablet per dag in te nemen.

Arcoxia tabletten kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen, hoewel ze sneller kunnen werken wanneer ze op een lege maag worden ingenomen. Het nadeel hiervan is dat u sneller misselijk kunt worden. Probeer de tabletten elke dag rond dezelfde tijd in te nemen.

Terwijl u Arcoxia neemt, is het aanbevolen dat u ook een geneesmiddel neemt om uw maag te beschermen tegen irritatie. Het kan zijn dat uw arts u aanraadt om Omeprazol 20 mg capsules (één capsule per dag) in te nemen.

Is Arcoxia geschikt voor mij?

Er zijn bepaalde situaties waarin Arcoxia met voorzichtigheid moet worden gebruikt of niet wordt aanbevolen. Dit komt in de meeste geneesmiddelen voor.

Arcoxia is mogelijk niet geschikt voor patiënten jonger dan 16 of ouder dan 65 jaar, rokers of patiënten met een peptische maagzweer of een andere bloeding in hun darmen.

Arcoxia mag ook niet ingenomen worden als onderstaande gevallen zicht voordoen:

  • een ongecontroleerde hoge bloeddruk;
  • diabetes;
  • hoge niveaus van lipiden (vetten) in het bloed;
  • lever of nierproblemen;
  • ontstekingsdarmziekte.

Degenen die lijden aan ademhalingsproblemen en mensen die allergisch zijn voor een van de actieve of inactieve ingrediënten moeten ook oppassen met deze medicatie.

Als u andere medicatie gebruikt dan kunt u dit tijdens uw consultatie aan de orde stellen. Het gebruik van Arcoxia kan mogelijk problemen veroorzaken wanneer het gemengd wordt met andere behandelingen.

Als u zwanger bent, denkt dat u misschien zwanger bent, of probeert zwanger te worden, neem dan geen Arcoxia. Hetzelfde advies geldt als u borstvoeding geeft.

Informeer uw arts als de Arcoxia-behandeling niet werkt, omdat een andere behandeling effectiever kan zijn. Om er zeker van te zijn dat Acroxia de meest geschikte optie is voor uw klachten, moet uw arts volledige toegang hebben tot al uw gegevens om aanbevelingen te kunnen doen.

Wat zijn de bijwerkingen van Arcoxia?

Het gebruik van Arcoxia kan een reeks bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet alle patiënten deze zullen ervaren.

Bijwerkingen die als veelvoorkomend worden beschouwd zijn onder andere indigestie en maagklachten, constipatie of diarree. U kunt zich ook duizelig of moe voelen, of gevoelig zijn voor hoofdpijn, griepachtige symptomen, gezwollen enkels, blauwe plekken en verhoging van de bloeddruk.

Hoewel minder vaak voorkomend, kunnen sommige bijwerkingen zijn: huiduitslag of jeuk, spierpijn of krampen, pijn op de borst of hoesten. Stop met het nemen van Arcoxia en raadpleeg uw arts als u aanhoudende of lastige bijwerkingen ondervindt.

U vindt een volledige lijst met bijwerkingen en andere relevante informatie in de bijsluiter. U vindt deze informatie in de bijgeleverde Arcoxia verpakking of u kunt deze online bekijken.

Is Arcoxia zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Arcoxia is niet verkrijgbaar zonder recept. U zult dus altijd een recept moeten hebben als u dit medicijn wilt aanschaffen.

Arcoxia bijsluiter