Aciclovir crème

18,50

Aciclovir crème wordt voorgeschreven tegen herpesvirussen. Het is verkrijgbaar in de verpakkingen 2 mg en 10 mg.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 2 mg / 10 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Aciclovir crème?

Aciclovir crème is een antiviraal middel dat de vermenigvuldiging en verspreiding van virussen tegengaat. Aciclovir crème wordt gebruikt voor de behandeling van plaatselijke infecties door het herpesvirus. Dit herpesvirus staat ook wel bekend als koortslip. Klik op de bovenstaande button voor meer informatie over koortswonden, de behandeling ervan en hoe u kunt bestellen.

Aciclovir 5% crème is verkrijgbaar onder verschillende merknamen, maar ze hebben wel allemaal dezelfde werkzame stof. De online dokter levert verpakkingen van 2 gram en 10 gram. De 2 gram tube is voor een enkele behandeling en de 10 gram tube is voldoende voor herhaalde behandelingen. Deze tubes moeten worden bewaard op een koele plaats (onder 25°C), maar niet in de koelkast. Het medicijn mag niet gedeeld worden tussen mensen en moeten worden weggegooid als ze verouderd zijn (ongeveer drie jaar houdbaar).

Ingrediënten in Aciclovir Crème 2g

  • Actief ingrediënt: Aciclovir 50 mg in elke 1 g (5%).

Andere ingrediënten: dimethicon, PEG-5-glycerolstearaat, cetylalcohol, vloeibare paraffine, witte zachte paraffine, propyleenglycol, vaseline en gezuiverd water.

Hoe te gebruiken

Breng de crème aan bij het eerste teken van een koortslip, bij voorkeur in het tintelende stadium voordat de pijnlijke plek zichtbaar is. Breng de crème vijf keer per dag zachtjes aan op de pijnlijke plek. Deze behandeling moet minstens 4 dagen worden voortgezet, maar kan tot 10 dagen worden voortgezet als de pijnlijke plek niet is genezen. Als een toepassing wordt gemist, breng het dan aan wanneer u het zich herinnert en ga dan verder zonder extra doses.

Was de handen na gebruik om verspreiding van de koortslip en het krijgen van crème in de ogen of mond te voorkomen. Breng de crème NIET aan rond de ogen. Spoel alle verontreinigingen van de ogen weg.

USP’s Aciclovir crème

  • Zorgt voor een snelle genezing;
  • Een behandeling van 5 keer per dag;
  • Rechtstreeks van toepassing op het getroffen gebied.

Praktische tips

  • Lippenbalsem kan helpen om het uitdrogen van de lippen te beperken. Als de lippen droog zijn kan het de pijn namelijk vergroten.
  • Een koortslip is zeer besmettelijk en er moet voor worden gezorgd dat de infectie zich niet verspreidt. Was uw handen na het aanraken van de koortslip of het gebruik van de crème.
  • Vermijd aanraking van de ogen.
  • Deel geen gezichtsdoeken of handdoeken.
  • Vermijd orale seks om de kans op herpes genitalis te elimineren.
  • Breng zonnecrème aan op de lippen of gevoelige gebieden als blootstelling aan de zon waarschijnlijk is (bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het skiën).

Wanneer een dokter te bezoeken?

Gebruik Aciclovir alleen als u een herhaling van uw koortslip heeft. Raadpleeg een arts als de pijnlijke plek anders is dan normaal. Raadpleeg ook de dokter als de koortslip niet is genezen na 10 dagen.

Aciclovir crème beoordelingen

Na het gebruik van een behandeling is het nuttig om anderen te laten weten wat uw ervaring is. De online arts nodigt de gebruikers uit om een review achter te laten van zowel hun behandeling als van de geleverde service.

Effectiviteit

Aciclovir Crème is een veel gebruikte en effectieve crème, maar elke patiënt kan anders reageren op medicatie. Als u vindt dat Aciclovir crème niet effectief is voor u, kunt u misschien een alternatief proberen.

Bijwerkingen van Aciclovir crème

Niet iedereen krijgt bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, jeuk, droge huid en huiduitslag. Voor een volledige lijst zie de bij de crème geleverde bijsluiter van de fabrikant. Stop het gebruik als er een allergische reactie optreedt met een zwelling van het gezicht.

Bijsluiter Aciclovir creme

Zwangerschap en borstvoeding

Zwangerschap

Bespreek voor gebruik van het medicijn met uw dokter als u zwanger bent. Er zijn geen schadelijke effecten te verwachten op de gezondheid uw ongeboren kind.

Borstvoeding

Als u borstvoeding geeft, meldt dit voor gebruik bij uw arts. Het werkzame bestanddeel kan namelijk in de moedermelk uitgescheiden.

Is dit Aciclovir crème zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is nergens mogelijk. Voor dit medicijn is altijd een recept nodig via een dokter.