Tamsulosine

54,50

Als er sprake is van een prostaatvergroting die goedaardig is, dan kan het middel Tamsulosine voorgeschreven worden. Hiermee worden klachten zoals moeilijk kunnen plassen verminderd.

Online Apotheek

Artikel: Tamsulosine 0,4 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Tamsulosine

De werkzame stof in dit geneesmiddel is Tamsulosine. Dit is een alpha 1-receptor blokker, die ervoor zorgt dat de samenwerking van de spieren in de prostaat worden verminderd. Het gevolg hiervan is dat de urine makkelijker door de plasbuis gaat en het plassen beter gaat.

De gebruiksaanwijzing van Tamsulosine

Als u deze medicatie gaat gebruiken, zal de arts u uitleggen hoe dit moet. Het is belangrijk om de voorschriften van uw arts goed op te volgen, zodat u zeker weet dat u medicatie op de juiste wijze gebruikt. Zo kan het maximale effect worden bereikt en wordt de kans op bijwerkingen verkleint. Meestal gelden in ieder geval de volgende instructies:

  • Slik de medicatie heel door, met wat water;
  • Is het lastig om de capsules heel door te slikken? Dan mag u deze ook openen. U kunt vervolgens de korreltjes innemen. Doe dit ook zonder te kauwen, zodat de werking van de langzame afgifte actief blijft;
  • Neem de medicatie bij voorkeur in na een maaltijd;
  • Aangeraden wordt om vaste tijdstippen te kiezen voor inname van de medicatie. Op deze manier verkleint u de kans op het vergeten van een dosering;
  • Merkt u na zes weken gebruik nog geen verbetering? Dan is het niet zinvol om langer door te gaan. Overleg met uw arts;
  • Merkt u wel verbetering? Dan is het advies om na drie tot zes maanden het gebruik van het middel te staken, zodat u kunt ervaren of u dit nog nodig heeft.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen terugvinden. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag? Schakel dan direct medische hulp in. Vaak voorkomende bijwerkingen van Tamsulosine zijn onder meer duizeligheid, wazig zicht en ejaculatiestoornissen. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.