Clindamycine

51,50

Wat is Clindamycine?

Clindamycine is een antibioticum dat bij diverse soorten bacteriële infecties als behandeling ingezet kan worden. In sommige gevallen wordt het middel voorgeschreven in combinatie met een ander antibioticum.

Online Apotheek

Artikel: 150-450 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Clindamycine

De werkzame stof in dit geneesmiddel is het antibioticum clindamycine. Antibiotica kunnen gebruikt worden om diverse soorten bacteriële infecties te behandelen. Het wordt bijvoorbeeld voorgeschreven bij longontsteking, huidinfecties en bot- en gewrichtsinfecties. Ook kan het ingezet worden voor de behandeling van infecties van de vrouwelijke geslachtsorganen en infecties van de bovenste luchtwegen. In sommige gevallen wordt het middel voorgeschreven in combinatie met een ander antibioticum. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij buikholteontstekingen. Door een combinatie voor te schrijven wordt de infectie nog sneller bestreden.

De gebruiksaanwijzing van Clindamycine

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Lees daarnaast voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door. Over het algemeen gelden voor Clindamycine in ieder geval de volgende algemene richtlijnen voor gebruik:

  • Voor volwassenen is de dosering doorgaans 150 tot 450 mg per zes uur. De dosering hangt af van de ernst van de infectie. De arts zal dit beoordelen;
  • Als het middel wordt voorgeschreven aan kinderen dan dient er een lagere dosering voorgeschreven te worden;
  • Gebruikt u dit middel voor een langere periode? Dan kan het nodig zijn om regelmatig bloed- en levertesten te laten doen;
  • Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Dan kunt u klachten ervaren zoals buikpijn, slokdarmontsteking, braken en misselijkheid. Schakel direct een arts in;
  • Bent u een dosering vergeten? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens uw vaste schema. Neem dus geen dubbele dosis om een vergeten dosering te compenseren.

Mogelijke bijwerkingen Clindamycine

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat is ook het geval bij Clindamycine. Overigens krijgt niet iedereen hier mee te maken, maar het is goed om van de mogelijke bijwerkingen op de hoogte te zijn voordat u start met de kuur. Indien noodzakelijk kunt u dan snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u klachten ervaart die wijzen op een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag en zwelling in mond of keel.