Famvir

151,69

Famciclovir / Famvir kan voorgeschreven worden tegen herpes en gordelroos. Het zorgt niet alleen voor de bestrijding van de symptomen, het zorgt ook dat de symptomen bij een herhaling wellicht minder ernstig zijn.

Online Apotheek

Artikel: Online apotheek - 125 mg - 250 mg - 500 mg Famciclovir Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Famvir?

Zoekt u een middel dat effectief is tegen gordelroos en herpes? Famciclovir (ook bekend onder de naam Famvir) is via de online apotheek verkrijgbaar. U kunt hiervoor een korte medische vragenlijst invullen, waarna een gekwalificeerd arts beoordeelt of dit inderdaad het juiste middel voor u is. Na akkoord heeft u de medicatie doorgaans de eerstvolgende werkdag al in huis.

Beschrijving

Het geneesmiddel Famvir wordt gebruikt ter behandeling van herpes genitales, oftewel het herpes simplexvirus type 2. Dit antivirale middel wordt gefabriceerd door farmaceutisch bedrijf Novartis. Famvir behoort tot de nucleosideanaloga en wordt gebruikt ter behandeling van gordelroos en van terugkerende genitale herpes als er sprake is van een verminderd immuunsysteem. Vooral in de vroege stadia van deze aandoeningen is dit middel zeer effectief om toename van de symptomen te voorkomen.

Werking Famvir

Famvir zorgt ervoor dat geïnfecteerde cellen zich minder makkelijk kunnen verspreiden, door te verhinderen dat het virus zich verder vermenigvuldigt. Gevolg hiervan is dat het immuunsysteem het virus makkelijker aan kan en onderdrukken. Daardoor gaat het virus weer in remissie en de symptomen verdwijnen. Famvir is beschikbaar in verschillende doseringen. Een arts kan beoordelen welke dosering voor u het beste is. Dit hangt onder meer af van de klachten en de gevoeligheid voor eventuele bijwerkingen.

Prijs van Famvir in Nederland

 • 125 mg – 250 mg – 500 mg Famciclovir – vanaf € 151,69

Klik hier om Famvir online te kopen

Werkzame bestanddelen

In Famvir zit de antivirale stof famciclovir, een soort prodrug. Dit betekent dat het middel pas in het lichaam wordt omgezet naar een biologisch actieve stof. Dit gebeurt met behulp van de stofwisseling. De actieve stof die er door ontstaat is penciclovir. Net als andere antivirale middelen verhindert deze stof de vermenigvuldiging van het virus. Om zich te kunnen vermenigvuldigen heeft het virus namelijk een bepaald enzym nodig. Penciclovir remt de aanmaak van dit enzym, met als gevolg dat de reproductie van het virus ook geremd wordt. Is de groei van het virus succesvol gestopt? Dan kan het immuunsysteem het virus verder onderdrukken. Wanneer er sprake is van herpes is het belangrijk dat er zo snel mogelijk met een behandeling wordt gestart. Actie in een vroeg stadium voorkomt namelijk de ontwikkeling van ernstiger klachten.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u dit middel gebruiken? Dan is het belang om voor het eerste gebruik eerst de bijsluiter goed door te lezen. Let daarnaast ook op eventuele extra aanwijzingen van uw arts. Wanneer u de medicatie op de juiste wijze gebruikt werkt deze het beste en verkleint u de kans op bijwerkingen.

Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Start met het gebruik van Famvir zo gauw u de symptomen van de aandoeningen herkent;
 • Slik de tabletten heel door, met wat water;
 • Het is niet nodig om dit middel tijdens de maaltijd in te nemen;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid;
 • Bent u een dosis vergeten? Probeer deze dan niet in te halen door een dubbele dosis te nemen. Wanneer u er pas aan denkt op het moment dat het al bijna tijd is voor de volgende dosis, slaat u de vergeten dosering over. Ga verder volgens het vaste schema;
 • Heeft u meer geslikt dan de toegestane hoeveelheid? Zoek dan direct medische hulp.

Bovenstaande aanwijzingen zijn slechts een richtlijn. De volledige gebruiksaanwijzing vindt u terug in de bijsluiter. Heeft u daar nog vragen over? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijsluiter Famvir

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Famvir bijwerkingen geven. Het is handig om hier voor het eerste gebruik van op de hoogte te zijn. Indien nodig kunt u dan direct medische hulp inschakelen. Doe dit in ieder geval als u de symptomen van een ernstige allergische reactie herkent, zoals zwellingen in mond en keel of netelroos. De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen:

 • Zeer vaak (bij 1 op de 10 mensen of vaker): hoofdpijn;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): overgeven, misselijkheid, duizeligheid, abnormale leverfunctie testresultaten, jeuk, uitslag;
 • Bijna nooit (bij 1 op de 1000 mensen of minder): slaperigheid, uitslag, hallucinaties, verwardheid.

In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van en meer informatie over de bijwerkingen vinden.

Bij andere medicatie

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen is Famvir dan namelijk niet veilig te gebruiken. Zo zal Famvir minder geschikt zijn in combinatie met medicatie die een effect op de nierfunctie heeft (zoals probenecide of raloxifeen). Gebruik ook nooit meer dan één middel tegen herpes tegelijkertijd, zolang uw arts dit niet heeft voorgeschreven.

Bij andere aandoeningen

Stel uw arts ook op de hoogte van uw medische geschiedenis. In sommige gevallen is Famvir namelijk niet het geschikte middel. Dan gaat het in ieder geval om lever- of nieraandoeningen en ziektes die het immuunsysteem beïnvloeden.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen, met antwoorden, over Famvir.

Mag ik alcohol blijven drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, de werking van Famvir wordt niet beïnvloed door alcohol. U kunt dus alcohol blijven drinken als u dit middel gebruikt.

Beïnvloedt deze medicatie de rijvaardigheid?

Famvir heeft geen invloed op uw rijvaardigheid. Heeft u last van bijwerkingen, zoals duizeligheid? In dat geval is het af te raden om zelf achter het stuur te stappen. Overleg met uw arts, misschien zijn er alternatieve medicijnen waarbij u geen bijwerkingen ervaart.

Mag ik dit middel gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Nee. Gebruik deze medicatie niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Het middel kan namelijk schadelijk zijn voor uw kindje. Gebruik het alleen als uw arts dit uitdrukkelijk heeft aangeraden.

Kan ik dit middel krijgen zonder recept?

Nee. Om Famvir te kunnen bestellen heeft u een recept nodig. Ga hiervoor naar een arts of vraag de medicatie aan via de online apotheek.

Kan ik allergisch zijn voor Famvir?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de bestanddelen:

 • Famciclovir;
 • Lactose (alleen in 125mg en 250mg tabletten);
 • Hydroxypropylcellulose;
 • Magnesiumstearaat;
 • Natriumzetmeelglycolaat;
 • Titaandioxide (E171);
 • Hydroxypropylmethylcellulose;
 • Polyethyleenglycol.