Ezetrol

100,79

Ezetrol kan helpen om de verhoogde cholesterolgehaltes te verlagen. Dit medicijn wordt geproduceerd door MSD.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Ezetrol Ezetimibe 10 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Ezetrol?

Is uw cholesterol te hoog? Het door MSD geproduceerde middel Ezetrol kan helpen bij het verlagen van de cholesterolwaarden. Deze medicatie hoort tot de groep cholesterolabsorptieremmers. Deze medicatie bestellen? Dat kan via de online apotheek. Daarvoor vult u een korte medische vragenlijst in. Op basis van de ingevulde gegevens beoordeeld een arts uw aanvraag. Na akkoord wordt er een recept uitgeschreven en kunt u de medicatie de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd krijgen.

Beschrijving

Ezetrol is een soort cholesterolabsorptieremmer. Bij een te hoog cholesterolgehalte is het advies om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Levert dit niet genoeg resultaat op? Dan kan medicatie zoals Ezetrol ingezet worden, eventueel in combinatie met een statine. Ezetrol wordt geleverd in tabletvorm, door farmaceutisch bedrijf Merck Sharp and Dohme (MSD).

Meer over cholesterol

Ons lichaam maakt zelf cholesterol aan, maar we krijgen het ook binnen via bepaalde voeding. De lever regelt de afgifte van deze stof. Hoewel de stof vaak als alleen maar slecht wordt gezien, is cholesterol van groot belang voor verschillende lichaamsfuncties. Wanneer er echter te veel cholesterol aanwezig is, kan dit bepaalde gezondheidsrisico’s opleveren. Daarnaast wordt er gesproken over goede en slechte cholesterol. In ons lichaam wordt cholesterol vervoert door het hechten aan eiwitten. Cholesterol en eiwitten vormen samen lipoproteïnen. Van deze stof zijn twee soorten: low-density en high-density. Die laatste vorm wordt gezien als slecht, omdat een te grote hoeveelheid kan zorgen voor verstoppingen in de bloedvaten. Daardoor wordt de bloedsomloop bemoeilijkt, waardoor het hart minder goed werkt. Gevolg hiervan is dat de kans op een beroerte of hartaanval flink toeneemt.

Behandeling hoge cholesterol

Om hoge cholesterol te behandelen wordt vaak eerst gekozen voor het doorvoeren van wijzingen in voeding. Ook minderen met alcohol kan tot positief resultaat leiden. Daarnaast is het algemene advies om te stoppen met roken en te zorgen voor genoeg lichaamsbeweging. Hebben al deze maatregelen niet genoeg effect? Dan kan er medicatie voorgeschreven worden. In eerste instantie wordt vaak gekozen voor statines, maar als deze niet het gewenste effect hebben kan Ezetrol toegevoegd worden, om de effectiviteit te vergroten. In Ezetrol zit ezetimibe. Deze stof zorgt ervoor dat de cholesterolabsorptie in de dunne darm vermindert. Daarnaast vermindert het de opname van cholesterol in het bloed, tijdens het transport van galblaas naar dunne darm. Gevolg hiervan is dat er minder high-density cholesterol wordt aangemaakt en de aderen minder snel verstopt raken.

Prijs van Ezetrol in Nederland

 • 10 mg. 28 tabletten – € 100,79

Klik hier om Ezetrol online te kopen

Gebruiksaanwijzing

Het is van belang om voor het eerste gebruik van medicatie de bijsluiter door te lezen. De medicatie werkt namelijk het beste als u de gebruiksaanwijzing volgt. Volg ook altijd eventuele extra adviezen van uw arts op.

Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Gebruik dit middel alleen als u tegelijkertijd ook uw voedingspatroon aanpast en zorgt voor voldoende lichaamsbeweging;
 • Neem één keer per dag een tablet in. Dit kan met of zonder wat voedsel;
 • Het is mogelijk om dit middel te gebruiken in combinatie met statines. Heeft u galzuurbindend hars ingenomen? Dan is het belangrijk dat u ten minste vier uur wacht voordat u Ezetrol inneemt. Heeft u Ezetrol ingenomen? Wacht dan minimaal 2 uur met het innemen van galzuurbindend hars;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een tablet vergeten? Neem dan nooit een dubbele dosering om die vergeten tablet in te halen. Sla de vergeten tablet gewoon over en ga verder volgens het vaste schema.

Bovenstaande richtlijnen zijn slechts een samenvatting. In de bijsluiter vindt u de volledige gebruiksaanwijzing terug. Heeft u nog vragen over gebruik? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijsluiter Ezetrol

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Ezetrol bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat u indien nodig direct actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen van een allergische reactie heeft.

Verder kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): diarree, maagpijn, winderigheid, vermoeidheid;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): hoesten, abnormale lever- of spierfunctiewaarden, spijsverteringsproblemen, brandend maagzuur, gewrichtspijn, misselijkheid, spierspasmen, nekpijn, opvliegers, verlies van eetlust, pijn, hoge bloeddruk.

In combinatie met het gebruik van statines kunnen er nog een aantal bijwerkingen optreden:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): spierpijn, hoofdpijn, abnormale leverfunctiewaarden;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): droge mond, tintelend gevoel, uitslag, jeuk, rugpijn, pijn in armen en benen, opgezwollen handen of voeten.

Kijk voor een volledig overzicht van de bijwerkingen in de bijsluiter.

Tegelijk met andere medicatie

Stel uw dokter op de hoogte van andere medicatie die u gebruikt. Medicatie kan namelijk een wisselwerking veroorzaken. Zo kunnen de volgende medicijnen effect hebben op de werking van Ezetrol:

 • Antistollingsmiddelen, zoals warfarine, fenprocoumon en fluindion;
 • Ciclosporine;
 • Fibraten.

Bij andere aandoeningen

Zorg er ook voor dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie. In sommige gevallen is dit middel namelijk misschien minder geschikt. Gebruik deze medicatie bijvoorbeeld niet als u leverproblemen heeft. Overleg met uw arts dan over alternatieve medicatie.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit medicijn.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Heeft u een te hoge cholesterol? Dan wordt het afgeraden om alcohol te drinken.

Beïnvloed dit middel mijn rijvaardigheid?

Ezetrol heeft geen invloed op de rijvaardigheid. Kruip echter niet zelf achter het stuur als u last van bijwerkingen heeft die de rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden.

Kan ik allergisch zijn voor dit middel?

Gebruik dit middel niet als u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Lactosemonohydraat;
 • Ezetimibe;
 • Microkristallijne cellulose;
 • Povidon;
 • Natriumlaurylsulfaat;
 • Croscarmellose natrium;
 • Magensiumstearaat.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Dan kunt u dit middel niet gebruiken. Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Is dit geneesmiddel verkrijgbaar zonder recept?

Nee, om dit geneesmiddel te kunnen krijgen, heeft u een recept van een arts nodig.