Captopril

46,50

Heeft u te maken met een hoge bloeddruk, hartfalen of heeft u recent een hartinfarct gehad? Dan kan het middel Captopril worden voorgeschreven door uw arts. Dit middel is alleen op recept verkrijgbaar.

Online Apotheek

Artikel: Hoge bloeddruk medicatie Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Captopril

Dit geneesmiddel behoort tot de groep ACE-remmers. Deze medicijnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en de verbetering van de pompkracht van het hart. Om die reden wordt het vaak voorgeschreven bij hartfalen of na een hartinfarct. Daarnaast wordt het veel gebruikt bij een hoge bloeddruk. Vaak wordt een hoge bloeddruk niet direct opgemerkt, omdat er eerst geen klachten zijn. Een te hoge bloeddruk kan echter leiden tot hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om de bloeddruk regelmatig te laten controleren, zeker als deze aandoening in de familie vaker voorkomt. Captopril kan ook voorgeschreven worden als behandeling bij sommige nierziekten.

De gebruiksaanwijzing van Captopril

De apotheker en de arts kunnen u meer vertellen over het gebruik van dit geneesmiddel. Ook in de bijsluiter vindt u hier meer informatie over. De dosering kan verschillen, afhankelijk van de reden van voorschrijven. Wel gelden doorgaans in alle gevallen de volgende aanwijzingen in gebruik:

  • Slikt u de medicatie slechts één keer per dag? Dan is het advies om de tablet ’s morgens tijdens het ontbijt in te nemen. Een vast tijdstip van inname verkleint de kans op het vergeten van de medicatie;
  • In sommige gevallen dient u de medicatie zowel ’s ochtends als ’s avonds in te nemen;
  • In het begin kunt u last hebben van duizeligheid. In dat geval is het aan te raden om de medicatie ’s avonds in te nemen, vlak voor het naar bed gaan;
  • In de meeste gevallen dient u dit middel langdurig te gebruiken. Werkt het naar behoren, dan kan het zelfs zo zijn dat dit medicijn de rest van uw leven zal moeten gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Captopril. U kunt onder meer last krijgen van kriebelhoest, maagdarmklachten, smaakveranderingen en huiduitslag. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht. Heeft u last van ernstige bijwerkingen? Neem dan direct contact op met een arts.