Bactroban

54,19

Bactroban neuszalf wordt voorgeschreven bij mensen die een stafylococceninfectie hebben in de neus. De werkzame stof is Mupirocin. Dit is een antibioticum.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 20 mg mupirocin per 1g zalf Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving Bactroban nasal (neuszalf)

Het geneesmiddel Bactroban nasal bevat mupirocine. Dit is een antibioticum dat gebruik wordt voor de behandeling van stafylococceninfecties in de neus. Wilt u dit middel bestellen? Van dan de online medische vragenlijst in. Op basis van deze vragenlijst kan een arts beoordelen of dit middel voor u geschikt is. Na akkoord krijgt u het middel via 24-uurslevering thuisgestuurd.

Wat is Bactroban nasal (neuszalf)?

Bactroban nasal is een soort zalf met een antibioticum, geproduceerd door GlaxoSmithKline. Het middel wordt gebruikt bij neusinfecties. Uw arts zal aangeven voor hoelang u het medicijn moet gebruiken. Tijdens deze periode moet u twee of drie keer per dag de zalf aanbrengen op de binnenkant van neusvleugel en neusgat. Het werkzame bestanddeel in het middel is het antibioticum mupirocinecalcium. Groot voordeel van het middel is dat het makkelijk aan te brengen is. U kunt de zalf gewoon met uw vinger aanbrengen, of eventueel met een wattenstaafje. Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat het de bacteriën effeciënt bestrijdt. In de meeste gevallen bent u na een kuur van 5 tot 7 dagen weer klachtenvrij.

Oorzaak van neusinfecties

Neusinfecties kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Een van deze oorzaken is de stafylococcenbacterie. De meeste mensen hebben deze bacterie op de huid, maar daar is het organisme meestal niet gevaarlijk. Als de bacterie echter overgedragen wordt naar andere plekken op de huid kan er een infectie ontstaan. Ook wanneer er sprake is van wondjes, wordt u hier gevoelig voor. De stafylococcenbacterie kan verschillende symptomen veroorzaken. Er kunnen abcessen en steenpuisten ontstaan. Ook kan de bacterie in de bloedbaan terechtkomen. MRSA, de ziekenhuisbacterie, is een stam van deze bacterie. Sommige stammen, zoals de MRSA-bacterie, zijn resistent geworden voor bepaalde antibiotica. In deze gevallen kan bestrijding lastig zijn.

Prijs van Bactroban in Nederland

 • 1 tube zalf – € 54,19

Klik hier om Bactroban online te kopen

Hoe werkt Bactroban neuszalf?

Bactroban bevat het antibioticum mupirocinecalcium. Het antibioticum remt de aanmaak van stoffen die de bacterie nodig heeft om zich te kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor wordt de toename van bacteriën dus geremd. Wanneer de groei is stopgezet, kan het eigen immuunsysteem de overblijfselen verder bestrijden en vernietigen. Zo wordt de neusinfectie effectief bestreden.

Gebruiksaanwijzing

Gebruikt u dit medicijn voor het eerst? Dan is het belangrijk om voor gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Houd ook rekening met wat de arts u heeft verteld over het middel. Wanneer u de medicatie op de juiste manier wordt gebruikt, heeft u minder kans op bijwerkingen en werkt het middel optimaal.

Over het algemeen geldt het volgende:

 • Meestal wordt voorgeschreven om de medicatie twee of drie keer per dag aan te brengen, voor een periode van 5 tot 7 dagen;
 • Neem een hoeveelheid zalf, ter grootte van de kop van een lucifer, op de vinger;
 • Smeer de zalf vervolgens in uw neusgat en doe hetzelfde bij het andere neusgat;
 • Knijp in de neus, zodat de zalf goed uitgesmeerd wordt;
 • Lukt het aanbrengen met de vinger niet zo goed? Dan kunt u de zalf ook op een wattenstaafje doen en dan in de neus smeren;
 • Bent u een dosis vergeten? Neem dan nooit een dubbele dosis. Duurt het langer dan een uur voordat u de zalf weer moet aanbrengen? Neem dan alsnog een dosis. Duurt het minder dan een uur? Sla de vergeten dosering dan helemaal over en houd verder de standaardfrequentie aan.

In de bijsluiter vindt u een overzicht van alle voorschriften. Lees deze daarom ook goed door. Heeft u vragen over het gebruik van deze medicatie? Informeer dan bij uw arts of apotheker.

Bijsluiter Bactroban Nasal (Neuszalf)

Bijwerkingen

Herkent u na gebruik van dit middel symptomen van een allergische reactie? Roep dan direct medische hulp in. Wat de symptomen van een allergische reactie zijn kunt u nalezen in de bijsluiter.

Net als bij andere medicatie, kunnen er ook bij het gebruik van Bactroban bijwerkingen optreden. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Soms (1 op de 100 mensen of minder): een branderig gevoel of irritatie in de neus;
 • Zeer zelden (1 op de 10.000 mensen of minder): ernstige huidreactie.

Meer informatie over de bijwerkingen kunt u terugvinden in de bijsluiter.

Andere medicatie en andere aandoeningen

Gebruikt u andere medicatie? Dan is het belangrijk om uw arts hiervan op de hoogte te stellen. Ook wanneer u te maken heeft gehad met andere aandoeningen is van belang dat de arts dit weet.

FAQ

Een aantal veelgestelde vragen over Bactroban.

Kan ik alcohol blijven drinken?

Alcohol heeft geen wisselwerking met dit medicijn. U kunt dus alcohol blijven gebruiken wanneer u Bactroban gebruikt.

Beïnvloed dit medicijn de rijvaardigheid?

Het is niet waarschijnlijk dat dit medicijn invloed heeft op uw rijvaardigheid. Denkt u toch last te hebben van bijwerkingen die autorijden gevaarlijk zouden kunnen maken? Stap dan niet achter het stuur en neem eerst contact op met uw arts of apotheker.

Kan ik dit middel gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Het is niet zeker dat deze medicatie veilig gebruikt kan worden door vrouwen die zwanger zijn. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg dan eerst met een arts over het gebruik van dit medicijn. Mogelijk is er een veiliger alternatief.

Kan ik allergisch zijn voor dit middel?

Bent u allergisch voor één van de volgende ingrediënten van dit middel? Dan moet u dit geneesmiddel niet gebruiken:

 • mupirocine;
 • witte zachte paraffine;
 • softisan 649.

Informeer bij uw arts of er alternatieve medicatie beschikbaar is, zonder het bestanddeel waar u allergisch voor bent.

Hoe bewaar ik dit geneesmiddel?

Dit product kunt u het best bewaren bij een temperatuur van minder dan 25 graden Celsius.

Kan ik Bactroban verkrijgen zonder recept?

Nee, Bactroban nasal wordt alleen verstrekt op recept. Door het invullen van een korte medische vragenlijst kunt u erachter komen of dit middel voor u geschikt is. Bij gebleken geschiktheid kan een gekwalificeerd arts een recept voor u uitschrijven.